3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

At arabası operasyonu

Erzincan Valiliği kararıyla Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri tarafından, at arabalarına yönelik olarak operasyon yapıldı. At arabaları ellerinden alınan vatandaşlar, zabıtaya saldırıp, hakaret etti.

At arabalarının çevreyi kirlettiği, trafiği aksattığı, sokaklar ve özellikle Buğday Meydanı'nı işgal ettikleri ve bunun önüne geçilmesi için Erzincan Valiliği tarafından 4 Nisan 2006 tarihinde kurumlara gönderilen karar doğrultusunda, Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bugün Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekiplerinin desteğiyle at arabalarına yönelik çalışma başlattı. Buğday Meydanı mevkiinde at arabalarına, atları sahiplerine verilerek el konuldu.

At arabaları ellerinden alınan vatandaşlar, tepkilerini atları üzerinde gösterirken, bazıları da zabıta ekiplerine saldırmak istedi. Çevik Kuvvet polisleri, at arabacılarını sakinleştirmek isterken, araba sahipleri zabıtalara hakaret ederek atlarının da alınmasını istedi. Bu arada sinirlenen bir kişi, ata benzin döküp yakacağını iddia ederek zabıta ekiplerine tepkisini gösterdi.

Zabıta ekipleri, at arabalarını bölgeden kendi imkanlarıyla uzaklaştırarak, zabıta araçlarına bağladıktan sonra belediye araç parkına götürdü.

İl Hıfzısıhha Kurulu, Erzincan Belediye Meclisi, Trafik Komisyonu Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Başkanlığı tarafından, 2004 yılında alınan karar doğrultusunda, at arabalarının şehir merkezine girmelerinin ve önlenmesinin kendilerine 4 Nisan 2006 tarihinde Valilik aracılığıyla bildirildiğini açıklayan Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürü Nuri Recep Özdoğan, alınan karar doğrultusunda, at arabalarının toplanmasına yönelik olarak Emniyet Müdürlüğü'nün desteğiyle çalışma yaptıklarını dile getirdi. Özellikle Buğday Meydanı civarında 50'nin üzerinde at arabası olduğunu belirten Zabıta Müdürü Özdoğan, at arabalarının Erzincan genelinde kaldırılması için sıkı takip ve çalışmaların yıl içerisinde devam edeceğini kaydetti.
Gün boyu devam eden at arabalarının toplanması sırasında, bazı at arabası sahipleri zabıtanın elinden atlarını ve arabalarını kurtararak kaçmayı başardı.

Öte yandan at arabalarına yönelik olarak yapılan çalışmalara şehir merkezinde Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü, köy ve beldelerden şehir merkezine girmek isteyen at arabaları ise jandarma komutanlığına bağlı ekipler tarafından engellenecek.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 18:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?