3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediye'da kar mesaisi

Erzincan'da pazartesi ve salı günleri yoğun şekilde etkili olan kar yağışının durmasıyla birlikte belediyelerin kar temizleme çalışmaları da hız kazandı.

Kar yağışının olduğu günlerde çalışmalarını ana arterlerde yoğunlaştıran Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yağışın durması ve havanın ısınmasıyla birlikte temizlik çalışmalarını ana caddelere bağlanan ara yollara kaydırdı. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait iş makinalarının da katıldığı kar temizleme çalışmalarında, her iki birime bağlı 85 personel, 17 araç ve iş makinesiyle kar temizleme çalışmalarında görev yapıyor. Belediye ekipleri, şehir merkezi ve Erzincan'dan transit geçen büyük araçların kullandığı çevre yolunda özellikle akşam saatlerinde yaşanan buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıyor. Erzincan Belediyesi, kar yağışının ardından şehir merkezindeki yollarda buzlanmayı önlemek için şimdiye kadar yaklaşık 100 ton tuz kullandığı belirtildi.

Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Tuygun, şehirdeki yaya ve araç trafiğinin kar birikintileri ve buzlanma sebebiyle aksamaması için belediye ekiplerinin 24 saat vardiyalı olarak çalıştığını kaydetti. Tuygun ayrıca, özel araçların park problemi sebebiyle iş makineleriyle kar temizleme çalışmalarının akşam saatlerinde yapılmasına özen gösterildiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 23:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?