3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Belediyenin kampanyaları

Erzincan Belediyesi'nin halkın katılımıyla yürüttüğü "Elbise Dönüşüm" ve "Sepette Ekmek" kampanyalarının devam ettiği bildirildi.

Kampanyalar konusunda açıklamalarda bulunan Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, belediye olarak ildeki maddi durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerine yardıma yönelik çeşitli projeler ürettiklerini söyledi. Buyruk, "Bizim gibi belediyelerin kendi bütçelerini kullanarak yardıma muhtaç vatandaşlara her konuda yardımcı olmamız mümkün değildir. Erzincan'da yaşayan her yaştan ihtiyaçlı insanlarımızın sorunu, belediyenin olduğu kadar tüm Erzincanlılar'ın da sorunudur. Biz bir entegre proje üretiyoruz. Halkımızın da katılımını sağlamak zaten bu projenin temel taşını oluşturmaktadır" dedi.

"Elbise Dönüşüm" sistemiyle 8 bin vatandaşı giydirdiklerini ifade eden Başkan Buyruk, "Elimizdeki ürünleri işleyebilirsek bir 8 bin vatandaşımızı daha giydirebiliriz. Kampanyamız, il dışındaki hemşehrilerimiz tarafından da destekleniyor. Çuvallar dolusu elbise gelmeye başladı. Ancak bizim bu yardım yapmamız çok zor ve neredeyse imkansız. Fakat yardımsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla oluşturduğumuz 5 kişilik ekiple biz bu projeyi rayına oturttuk. Etkileri de caddelerde görülmeye başlandı. Artık kabansız ve ayakkabısız gezen çocuk kalmamıştır. Bu da bizim kampanyamızın başarılı olduğunun göstergesidir" diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, başlattıkları bir başka projeleri olan 'Sepette Ekmek' kampanyasının da başarılı bir şekilde sürdürüldüğüne dikkat çekerek, şöyle devam etti:
"Şuan için Erzincan genelinde 200 noktada bu kampanyamız halka ulaşmaktadır. Bu kampanyanın takipçisi ve uygulayıcısı olmaya devam edeceğiz. Bu noktalarda bin ekmeğimiz var. Bu ekmeklerimiz bayatlamıyor. Çünkü noktalarımız artan ekmekleri satarak bir sonraki güne devrini yapıyorlar. İlerleyen zaman içerisinde ilimiz genelinde özelliklede gelir düzeyi düşük olan mahallelerimizde kuracağımız noktalarla bu kampanyamızın genişlemesine ve ilerlemesine katkıda bulunacağız."

.
Yayın Tarihi : 5 Mart 2006 Pazar 13:12:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?