4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Girlevik Şelalesi dondu

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan dondurucu soğuklar, Erzincan'daki Girlevik Şelalesi'nin donmasına sebep oldu.

Erzincan merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan Beldesi'nde bulunan Girlevik Şelalesi, gece hava sıcaklığının eksi 20 derecenin altına düşmesinin ardından buz tuttu. Şelaleden akan suların aşırı soğuk sebebiyle donması ve yer yer 8-10 metreyi bulan dev buz sarkıtlarının oluşması, Girlevik Şelalesi'ne ayrı bir güzellik katıyor. Şelalenin buzla kaplı görüntüsü, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Yaz aylarında yerli turistlerin Erzincan'daki ilk uğrak yerlerinden olan Girlevik Şelasesi'nin kış ziyaretçileri ise Erzincanlılar ve belde halkı oluyor. Çağlayan belde merkezinden yaklaşık 3 kilometre yürüyerek buz tutan şelaleyi görmeye giden çocuklar, şelaleyi görüntüleyen gazetecilere konu mankeni oldu.

Soğuk havaya aldırmadan dev buz sarkıtlarının arasına girerek gazetecilere poz veren çocuklar, Girlevik Şelalesi'nin yazın olduğu gibi kışın da farklı bir güzelliğe büründüğünü belirterek, herkesi bu doğal güzelliği görmeye davet etti.

Öte yandan, Erzincan'ın güneyinden geçen Karasu Nehri'nde yüzen buz kütleleri de ilginç bir görüntü oluşturdu. Nehrin buz tutan bölgelerinde güneşin sıcağıyla çözülen buz tabakalarının su üzerinde yüzmesi farklı bir enstantane oluşturdu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 17:08:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sencer demirpolat IP: 88.227.255.xxx Tarih : 24.02.2008 16:05:56

cok harıka bı goruntu yazıda guzel kısıda resım harıka elınıze saglık