4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Girlevik'e tımandılar

Erzincanlı dağcılar, geçtiğimiz günlerde aşırı soğuklar sebebiyle buz tutan ve dev buz sarkıtlarının oluştuğu Çağlayan Beldesi'ndeki Girlevik Şelalesi'ne buzul tırmanışı yaptı.

Atatürk Üniversitesi Erzincan Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Başkanı Yılmaz Ünal liderliğindeki 5 kişilik ekip, Girlevik Şelalesi'nde önce kısa bir keşif gezisi yaptı. Hazırlıklarını tamamlayan dağcılar, gerekli emniyet tedbirlerini aldıktan sonra ellerindeki Türk bayrağıyla birlikte zeminden 65 metre yükseklikteki Girlevik Şelalesi'ndeki buzullardan başarılı bir iniş gerçekleştirdiler. İnişin ardından EDKİK Başkanı Ünal, buz kramponları ve özel ekipmanlar kullanarak 20 metre yüksekliğindeki dev bir buz kütlesine başarılı bir tırmanış gerçekleştirdi.

Tırmanışın ardından etkinlikle ilgili basın mensuplarına bilgi veren EDKİK Başkanı Yılmaz Ünal, Erzincan'ın doğa sporlarının merkezi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çekti. Ünal, "Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmayan bir imkanı burada yakaladık. Buzul şelale tırmanışı gerçekleştirdik" dedi.

Profesyonel dağcıların buzul tırmanışı için kendilerine müracaat ettiğini kaydeden Yılmaz Ünal, "Bütün doğa severleri, dağcı arkadaşlarımızı Girlevik Şelalesi'ndeki buzul tırmanışına bekliyoruz" diye konuştu.

Dağcıların nefes kesen tırmanışını izleyen Çağlayan Belediye Başkanı Ayhan Doğan ise, buzul tırmanışı için bölgeye gelecek dağcılara her türlü imkanı sunacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 12:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?