4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Güneş tutulması

Erzincan'da bir ilköğretim okulunda, güneş tutulmasını bütün öğrencilerin izleyebilmesi için derslere bir süre ara verildi.

Müşir Zeki Paşa İlköğretim Okulu'nda, bütün öğrencilerin güneş tutulmasını rahatlıkla izleyebilmesi için öğleden sonraki derslere bir süreliğine ara verdi. Okul Müdürü Talip Atalay, öğretmenleri nezaretinde okulun bahçesine çıkan öğrencilere güneş tutulmasını özel gözlüklerle izlemelerini, aksi takdirde gözlerinin zarar görebileceğini belirterek, uyarıda bulundu.

Okul müdürünün konuşmasının ardından sınıf öğretmenleri öğrencilerine güneş tutulmasını ellerindeki özel gözlüklerle izlemelerini sağladı. Ancak bazı öğrenciler özel gözlükler yerine yanlarında getirdikleri röntgen filmleri, bilgisayar disketinin film kısımları, cips poşetleri ve dondurma poşetleriyle güneş tutulmasını izledi. Bazı öğrenciler, yapılan uyarıları dikkate almadan güneş tutulmasını çıplak gözle izlediği görüldü. Bazı öğrenciler, çok nadir görülen bu tabiat olayını sonuna kadar merakla izlerken, bazı öğrenciler de güneş tutulmasını bir kenara bırakıp öğretmenlerinin aralarında yaptıkları kısa süreli voleybol maçını izlemeyi tercih etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 00:25:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?