4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Halk Eğitim Fuarı'na büyük ilgi

Erzincan'da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından "Bölgesel Halk Eğitimi Fuarı" açıldı. 

Ali Kemali Caddesi üzerindeki Kent İş Merkezi binasında düzenlenen fuarın açılış törenine, Vali Ali Güngör'ün yanısıra Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Öztürk, MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Akkuş, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Yalçın fuara, Erzincan'ın yanı sıra Aydın, Muğla, Kütahya, Düzce, Niğde, Ankara, Manisa, Afyonkarahisar halk eğitimi merkezlerinin el emeği göz nuru ürünlerle katıldığını belirterek, mazeret bildiren Kilis ve Bilecik'in ise fuara katılamadığını söyledi. 

Törende daha sonra konuşan MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Daire Başkanı Osman Akkuş ise, yaygın eğitimin önemine dikkati çekerek, 2004-2005 eğitim öğretim yılında ülke genelinde 925 halk eğitimi merkezinde 275 farklı alanda açılan 53 bin 945 adet kurs düzenlendiğini ve bu kurslarda 622 bin 301'i bayan, toplam 1 milyon 137 bin 389 kursiyerin eğitimden geçerek mesleki beceri kazandığını söyledi. Vatandaşlara eğitim, zaman, zemin ve yaş sınırına bakılmaksızın hem genel kültür hem de mesleki alanlarda hizmet götürerek, onların bilgi, beceri, belge, sertifika ve diploma almalarında etkin ve verimli katkılar sağladıklarını dile getiren Akkuş, "Artık çağımızda her yurttaş için yaşam boyu eğitim anlayışına dayanan yetişkinlerin eğitimi, pek çok ülkede hayatın ve toplumun bütün alanlarıyla buluşmaktadır. Yetişkinler eğitimi 21. yüzyılda artık bir yaşam boyu eğitime dönüşmüştür. Yaşam boyu eğitim; bireylerin bilinçli, katılımcı, çağdaş birer olmasını hedeflemektedir. Kursiyerlerimiz meslek sahibi olduklarında, bireysel, ailesel ve bölgesel ekonomilere de katkı sağlamaktadırlar" dedi.
Akkuş ayrıca, halk eğitimi merkezi müdürlüklerini ilgilendiren Yaygın Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nin 14 Şubat 2006 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, Bakan'ın imzasına sunulan yönetmeliğe bağlı yönergenin halk eğitimlerinde büyük kolaylıklar getirdiğini sözlerine ekledi. 

Vali Ali Güngör ise, fuarın Erzincan'ın tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını ve farklı bölgelerin kültürleriyle Erzincan kültürünün kaynaşacağını söyledi. 

Törende konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesini Vali Ali Güngör, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve MEB Çıraklık ve Yaygın Eğitim Daire Başkanı Osman Akkuş birlikte kesti. Açılışına katılan protokol üyeleri ve davetliler daha sonra fuara katılan illerin standlarını gezerek sergilenen ürünler hakkında görevlilerden bilgiler aldı.
Çeşitli el işi, makine nakışı, giyim ürünlerinin yanı sıra yöresel objelerin de sergilendiği fuar, 12-14 Haziran tarihleri arasında açık kalacak.
.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 20:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?