3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Hayvanlara yiyecek atıldı

Erzincan'da, yoğun kış şartları yüzünden yiyecek bulmakta güçlük çeken kanatlı yaban hayvanları için arazilere yem bırakılıyor.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı Yaban Hayatını Koruma Birimi ekipleri tarafından yürütülen yemleme işlemlerinde, kanatlı yaban hayvanları için dağlık ve ormanlık bölgelere her gün 500 ile 700 kilo arasında yem bırakılıyor.

8 kişiden oluşan 2 ayrı ekip tarafından sürdürülen yemleme çalışmalarında, bir görevli kürekle kar tabakasını temizlerken, diğer görevli de temizlenen bölgelere buğday serpiştiriyor. Ekipler, ilk günkü yemleme çalışmalarında Sansa, Mecidiye ve Keklikkayası bölgelerindeki kanatlı yaban hayvanları için yem bıraktı.

Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürü Zakir Karartı, yemleme çalışmalarının hava şartlarının seyrine göre sürdürüleceğini belirterek, kanatlı hayvanların yanı sıra kurt ve diğer hayvanların da beslenmesinde problem görüldüğü takdirde bu hayvanlar için et ve sakatat temin edilip besleme yapılacağını söyledi. Kanatlı yaban hayvanları için 5 ton buğday stoklarının olduğunu kaydeden Zakir Karartı, bütçede bu konuda ödenek sıkıntısı olmadığını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2006 Çarşamba 14:20:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?