3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Köylere hizmet çalışmaları

Erzincan İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmet Birimi ilkbaharın gelmesiyle birlikte 2006 yılı çalışmalarına başladı.

Erzincan İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmet Birimi Müdürü Özkan Sarıer, 2005 yılında verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini hatırlattı. Sarıer, "Ankara tüm illerin yeniden yapılanmasıyla ilgili çalışmalarını son derece yakından takip ediyor. Yıl sonu değerlendirmelerine bakıldığında Türkiye genelinde Erzincan başarılı bir dönemi geride bıraktığını söyleyebiliriz" dedi.

2006 yılı Köylere Yönelik Hizmet Biriminin İl Özel İdaresi Programlı teklifi ile çalışma usul ve amaçlarının İl Özel İdaresi tarafından görüşüldüğünü ifade eden Sarıer, "Bu doğrultuda başlatılan 2006 yılı program çalışmalarımız devam etmektedir. Kış mevsiminde karla mücadele çalışmaları dahilinde bugüne kadar 12 bin kilometre yol açılmış olup karşılığında ise 7 milyon YTL harcama yapılmıştır. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü tarafından 2004 yılında başlatılan Köy Altyapısını Destekeleme Projesi dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köylere ödenek tahsisat taleplerimiz her bir ilçemiz için ayrı ayrı olmak üzere İçişleri Bakanlığı'na bildirilmiştir. Proje kapsamında etüt, plan, proje, keşif ve ihale hazırlık çalışmalarımızda devam etmektedir. Projenin ilimizde hedefine ulaşabilmesi için ihtiyaç duyulan teknik personel, araç ve gereç ihtiyaçlarımızın karşılanabilmesi açısından gerekli girişimler başlatılmıştır. İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmet Birimi olarak 2006 yılı program hedeflerimize ulaşmak ve hizmetlerimizi hem nicelik hem de nitelik olarak daha da ileriye götürmektir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 13:11:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cem Kurnoğlu IP: 81.215.55.xxx Tarih : 25.03.2006 09:48:54
Sayın Müdür iyi reklam yapmışsın ama.senin Refahiyenin orçul bölgesindeki köy yollarından haberin yok.çünkü:Bu bölgede bulunan yaklaşık 30 köyden yarsının yolları Pazartesi ve perşembe günleri kapalı idi.Pazartesi günü haftasonu tatili için köylere gidene öğrencilere geriye gelmekte ve okullarına dönmekte zorluk çekti.Yine perşembe günü yanan bir çocuk saatlerce aynı yöreden doktora ulaşamadı.Size iyi uykular.bu gelişmelerin vebali szden ve ilgili diğer reklam yapıp tribünlere oynayan diğer yetkililerdern sorulsun