3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kurtuluş etkinlikleri

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü Erzincan Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler kutlanıyor.

Erzincan'da 13 Şubat Pazartesi günü kutlanacak kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde Ordu Caddesi'ndeki Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen organizasyonda, yöresel ürünler ve Erzincan'a özgü yemekler tanıtıldı. Etkinliklerin başlaması sebebiyle Belediye Kültür Merkezi önünde düzenlenen törene katılan Vali Ali Güngör, ilk olarak Mustafa Uçar Müzesi'ni gezdi. Müzede sergilenen tarihi objeleri yakından inceleyen Vali Güngör, daha sonra Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile birlikte Erzincan yemeklerinin sergilendiği standı gezdi. Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, stantta bulunan yöresel yemekler hakkında Vali Güngör'e bilgiler verdi. Vali Güngör, daha sonra su böreği, ev kadayıfı ve kayısından yapılan Kasefe tatlısından tabağına alarak yedi.

Yemeklerin sergilendiği stanttaki törene katılan Erzincanlı vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Vatandaşlar, stantta yemeklerin tadına bakan Vali Güngör'ü meraklı gözlerle izlerken ilginç bir görüntü oluşturdu. Vali Güngör'ün yemek standından ayrılmasından sonra tabaklarını alarak sıraya giren vatandaşlar büyük bir iştahla Erzincan yemeklerini yedi.

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü 13 Şubat Pazartesi günü kutlanacak.

.
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2006 Cumartesi 17:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?