3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Orman Haftası etkinlikleri

Erzincan Zeynep-Mustafa Han Eğitim Uygulamalı Okulu ve iş Eğitim Merkezi'nde öğrenim gören Türkiye'nin ilk zihinsel engelli izcileri orman haftası etkinlikleri kapsamında fidan dikti.

İstasyon Evleri Mahallesi Milli Eğitim ağaçlandırma alanında okul yönetimince Orman Fidanlığı'ndan temin edilen 100 adet çam fidanı izciler tarafından öğretmenleriyle birlikte dikildi. Fidan dikim töreninde konuşan Okul Müdürü Yaşar Kesler, amacın daha yeşil bir Erzincan meydana getirilmesi için öğrencilere doğayı, ağaç sevgisini ve yeşili koruma bilincini yerleştirmek, kendilerinin de bir şeyler yapıp kendi başarılarıyla övünmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

Okul öğrencilerinin zihinsel engelli kategorisinde olduğunu vurgulayan Kesler, "Okulumuzda 8-12 yaş arası 30 öğrenci eğitim görmektedir. Öğrencilerimiz sadece izcilik çalışmalarıyla sınırlı kalmayıp sportif faaliyetlere de katılacaklardır. Zihinsel Engelliler Federasyonu tarafından ileriki günlerde düzenlenecek olan çeşitli spor müsabakalarına katılacağız. Geçtiğimiz 2005 yılında Yalova'da düzenlenen özürlüler şenliğine katıldık. Burada yapılan spor müsabakalarında atletizmde Gülşah Altıntaş isimli öğrencimiz Türkiye ikincisi olmuştu. Okul olarak bundan sonrada yapılacak müsabakalara imkanlarımız ölçüsünde katılmayı planlıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 13:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?