3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Su kanalları yenileniyor

Erzincan'da 56 yıl önce yapılan sol sahil sulama kanallarının, DSİ 82. Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan yenileme çalışmaları devam ediyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan DSİ Erzincan 82. Şube Müdürü Abdurahman Durmuş, 57 bin dönüm alanın sulanmasını sağlayan sol sahil sulama kanallarının yenileme inşaatının, sulama sezonun başlamasına kadar betonlama çalışmalarının sürdürüleceğini belirtti. Durmuş, gönderilen ödeneğe göre kanalda yenileme çalışmalarına devam edileceğini söyledi. İkinci dönem çalışmalarına ise Ekim 2006 tarihinde yeniden başlanılacağını ifade eden Durmuş, "1997 yılında DSİ'nin yaptığı ihale kapsamında 40 kilometre ana kanal, 40 kilometre tesviye, 10 kilometre yedek kanal ile üzerindeki sanat yapıları bulunmaktadır. Bu proje DSİ'nin en büyük projelerinden biridir. Yapılan bu çalışmalarla su kayıpları asgariye indirileceği gibi arazilerde sulanmayan kör nokta da kalmayacak. Çalışmalar 6 mikser, 8 kamyon ve 6 iş makinesinin yanısıra insan gücüyle sürdürülüyor. Kanalları korumak ve doğru şekilde kullanmak da yöre çiftçisine düşüyor" dedi.

Geçtiğimiz Eylül ayında 8 kilometrelik Tercan Ovası sol sahil sulama kanalının 4. kilometresinde meydana gelen heyelan sonucu, 200 metrelik bölümünde yenileme çalışmalarına başlandığını vurgulayan Durmuş şöyle konuştu:

"2006 yılı iş sezonunun başlamasıyla birlikte bu bölgede çalışmalara başlandı. Tercan Ovası sulamasının ana hattı olan bu kanal, sulama sezonuna kadar yetiştirilemezse, bölgeye sulama hizmeti verilemeyeceğinden onlarca dönüm ekili alan susuz kalacak ve bu da çiftçinin mağdur olmasına yol açacaktır. Bu nedenle Haziran ayına kadar kanalın yetiştirilmesi gerekmektedir. Kanal bölgesinde kazı çalışmaları il müdürlüğümüze ait araçlarla yapılmaktadır. Önümüzdeki günlerde temin edilen ödenekle betonlama işleri ihale edilerek çiftçinin can damarı olan isale hattı, sulama sezonuna yetiştirilecek. Bu kanalla ilçeye bağlı Mercan, Altunkent, Çadırkaya beldeleri ile 30 köy faydalanmaktadır."

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 18:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?