3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Tapularına kavuştular

Erzincan merkeze bağlı Mollaköy Beldesi'nde 24 yıl önce yaptırılan afet konutlarının tapuları, düzenlenen törenle hak sahiplerine verildi.

Yeşilyurt Köyü'nde 1978 yılında yaşanan sel felaketinin ardından hasar gören 39 konutun yerine 1982 yılında 33 adet 90 metrekarelik afet konutu yapıldı. Yeşilyurt Köyü'nün yerleşim haritası ve imarı olmadığı için yapılan konutlarının tapularını bir türlü alamayan hak sahipleri, 1996 yılında Mollaköy'ün belde olması ve Yeşilyurt Köyü'nün buraya bağlanması üzerine ancak işlemlerin tamamlanmasından sonra 2006 yılında tapularına kavuştu.

Mollaköy Belediyesi önünde düzenlenen afet konutlarının tapu teslim törenine Erzincan Valisi Ali Güngör, Mollaköy Belediye Başkanı Yüksel Turan, kurum müdürleri ve afet konutları hak sahipleri katıldı. Törende Mollaköy Beldesi'nin sorunlarıyla ilgili bilgi veren Belde Belediye Başkanı Yüksel Turan, yıllardır süre gelen afet konutları sorununun çözülmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Vali Ali Güngör, Türkiye'nin coğrafi konum olarak, deprem, erozyon ve sel gibi tabii afetlere müsait bir yapıda olduğunu hatırlattı. Vali Güngör, "Bu nedenle ülkemiz yıllardır acılar yaşamaktadır. Vatandaşımız konut yeri seçimi yaparken, dikkatli davranması gerekir. Buna ilave devlet de gerekli incelemeleri yapmakla hükümlüdür. Eğer bir yerleşim alanına konut yapıyorsak, deprem, heyelan ve taşkınlara karşı gerekli tedbirlerin alınması şart. Ülkemizde bilgi eksikliği sebebiyle yıllarca acılar çektik. Artık bu konulara dikkat etmemiz gerekir. Afet konutlarının yıllar sonra yerleşim alanı ve haritaları hazırlanarak tapuları verilmiştir. Artık afet konutuyla ilgili tapu vermek istemiyoruz. Gerekli tedbirleri önceden almamız gerekir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, tapuları hazırlanan hak sahiplerine programa katılan protokol mensupları tarafından tapuları teslim edildi.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 19:07:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?