3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Bombalı gece

Bu gece yarısı bir iş merkezine bırakılan parça tesirli ve zaman ayarlı el yapımı bombanın patlaması sonucu maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, gece 00.40 sıralarında Fevzipaşa Caddesi üzerinde bulunan Fevzipaşa Çarşısı'nın birinci katındaki Alperen Ocakları ve Bağımsız Türkiye Partisi'nin (BTP) bulunduğu bölüme kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından bırakılan bomba büyük bir gürültüyle patladı. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı. Türk Telekom İl Müdürlüğü'nün de bulunduğu binada meydana gelen patlamanın ardından polis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Bombanın patladığı yeri güvenlik kordonuna alan bomba uzmanları çevrede araştırma yaptı. Bombaya ait olduğu sanılan parçaları tek tek toplayan uzmanlar, yapılan ilk incelemede bombanın parça tesirli ve zaman ayarlı el yapımı bir bomba olduğunu belirledi.

Polis, bombanın kim veya kimler tarafından ne amaçla konulduğunu araştırıyor. Patlama sırasında çarşıda bulunan bina bekçisi Hayrettin Yeniçeri, büyük bir patlama sesi duyduğunu belirterek, "O anda dışarı çıktık duman vardı, kimseyi göremedik. İşyeri sahiplerine ve polise haber verdik. Patlamada çatının uçtuğunu sandım" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2006 Cuma 12:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?