3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

Erzincan'da patlama: 3 ölü

Erzincan’ın Ulular Beldesi’nde, bir garaja konulan bombanın patlaması sonucu 3 çocuk yaşamını yitirdi 2 çocuk da yaralandı. 

Kente 2 kilometre uzaklıktaki Ulalar Beldesi’ndeki patlama bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen’in babası Yadigar Türkmen’e ait kullanılmayan boş garajda, patlama oldu. Patlamada, 3 çocuk ölürken, 2’si de yaralandı.

Erzincan Valisi Ali Güngör, yaralıların Erzincan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını patlamanın nedenini soruşturduklarını söyledi.

Vatandaşların ifadeleri doğrultusunda, patlama öncesi baraka yakınlarında bir süre park ettiği ileri sürülen iki aracın araştırıldığı öğrenildi. 

Patlamanın nedeni parça tesirli elektronik düzenek

Erzincan Valisi Güngör, Ulalar beldesinde garaj olarak kullanılan barakada, zaman ayarlı parça tesirli elektronik düzenekli patlayıcının kullanıldığının belirlendiğini bildirdi.

Güngör, yaptığı yazılı açıklamada, patlamanın meydana geldiği olay yerinde yapılan incelemeler ve bulgulara göre, barakada zaman ayarlı parça tesirli elektronik düzenekli patlayıcının kullanıldığının belirlendiğini ifade eden Güngör, şunları kaydetti: 

“Muhtemelen eski Rus yapımı TNT kalıplarından profesyonelce hazırlanmış patlayıcının daha önceleri TKP/ML-TİKKO örgütünce eylemlerde kullanılan düzeneklerle aynı özellikler taşıdığı tespit edilmiştir. Çocuklara yönelik bu menfur terör saldırısı, teröristlerin artık çocuk-yaşlı demeden tüm vatandaşları hedef aldıklarının en önemli göstergesidir. Olayı şiddetle kınıyorum. Faillerin en kısa sürede yakalanacağına inanıyorum.” 

Bu arada, Atatürk Mahallesi Muhtarı Erdal Türkmen'in terör örgütlerinden daha önce tehdit aldığı öğrenildi.

Biri 6 diğer ikisi 12 yaşında

Patlamada yaşamını yitiren iki çocuğun kimliği belirlendi. Erzincan Valisi Ali Güngör, garaj olarak kullanılan barakadaki patlamada Mert Celep (6), Orhan Oğuz (12) ve Cem Celep (12) adlı çocukların yaşamını yitirdiğini bildirdi. Güngör, patlamanın bomba düzeneğinden kaynaklanmış olabileceğini ifade etti.

Patlamada Umur Türkmen ile Cem Celep adlı çocukların yaralandığı bildirilmişti. Ancak tedavi için Erzurum'a sevk edilen Cem Celep yolda hayatını kaybetti. 

Ağır yaralanan Umur Türkmen ise, Aziziye Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Türkmen`in durumunun ağır olduğu öğrenildi.




.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 13:14:49
Güncelleme :13 Mayıs 2006 Cumartesi 17:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?