4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Esnaf faiz indirimi istiyor

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Necmettin Ünal, 2005 yılının Erzincan'da ekonomik yönden istedikleri gibi geçmemesine rağmen, faiz indirimlerinin esnaf ve sanatkarın yüzünü güldürdüğünü söyledi.

Necmettin Ünal, ESOB binasında düzenlediği basın toplantısında, enflasyonun tek haneli rakamlara düşmesinin Türk ekonomisi açısından çok büyük bir gelişme olduğunu açıkladı. Ünal, "Yıllarca esnafımızın ve halkımızın belini büken enflasyon canavarıyla boğuşarak onu alt ettik. Ülkemizde, özellikle de şehrimizde önemli gelişmelere şahit oluyoruz. Erzincan'a üniversite kurulması kararı, bu şehirde yaşayan 7'den 70'e herkesi sevince boğdu. Bütün kesimlerin bu konuda ayrı ayrı beklentileri var. Üniversite, ilimize ekonomik ve sosyal hareketlilik katacak. Tüm kurum ve kuruluşlar üniversitenin gelmesiyle birlikte daha tempolu ve hareketli çalışma ortamına girecek. Başta işsizliğin önlenmesi ve ekonomik canlılık yaşanması en büyük beklentimizdir" dedi.

2005 yılında, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifleri aracılığıyla kullanılan kredilerin faizlerinin düşürülmesinin esnaf ve sanatkarı sevindirdiğini vurgulayan ESOB Başkanı Necmettin Ünal, bu indirimlerin 2006 yılında da devam etmesini beklediklerini dile getirdi. Necmettin Ünal ayrıca, bölgedeki tavuk üreticilerinin kuş gribi sebebiyle büyük bir ekonomik sıkıntıya düştüklerine dikkat çekerek, yetkililerinin konuyla ilgili çalışmalara bir an önce başlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 12:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?