3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

HACCP temel eğitimi düzenlendi

Ziraat Mühendisleri Odası Erzincan İl Temsilciliği ve Tarımsal Gelişme, Eğitim ve Sosyal Dayanışma Vakfı işbirliği ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) tavsiye ettiği, Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) temel eğitimi düzenlendi. 

Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen HACCP eğitimine, Erzincan'daki tarımsal ve tarıma dayalı gıda sanayi kuruluşları ve sorumlu yöneticileriyle, konuyla ilgili olan ziraat mühendisleri, gıda mühendisleri, kimya mühendisleri ve veteriner hekimlerle bu konuda öğrenim gören öğrencilere, eğitici Vecdi Karacaoğlu tarafından bilgiler verildi. 

Eğitim programıyla ilgili bilgi veren Ziraat Mühendisleri Odası Erzincan İl Temsilcisi Fehmi Gezginci, uluslararası ticarette 'Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Sistemi'ne uyulmasının tavsiye edildiğini belirtti. Gezginci, "Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları Uygulama Kılavuzu uyulması en basit HACCP gıda güvenlik sistemidir. HACCP'in ihracatımızda karşımıza teknik engel olarak çıkmaması ve yurt çapında yayılması bu sistemin uygulanışıyla mümkündür. AB'de 1 Ocak 2006 tarihinde başlayan ve ülkemizde 30 Mart 2006 tarihi itibariyle et, süt ve su ürünleri sektöründe zorunlu olarak uygulanmaya başlanan HACCP sistemi, Tarım Bakanlığı resmi gıda denetçileri tarafından denetlenecektir. Bu yüzden biz de oda olarak üyelerimizin bu eğitimleri alabilmesi için böyle bir eğitim düzenledik" dedi.
.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2006 Pazar 12:05:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?