4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Süpürge operasyonu

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı, il merkezi, belde ve bağlı bazı köylerde yaptığı "Süpürge" adlı fuhuş operasyonunda çoğunluğu yabancı uyruklu 9 kadın ile bunlara aracılık eden 1'i kadın 9 kişiyi yakaladı.

Edinilen bilgiye göre, biri Türk, 4'ü Gürcistan, 4'ü de Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 9 kadının bazı kişilerin vasıtasıyla para karşılığı fuhuş yaptıkları ihbarını alan İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, 4 Nisan 2006 tarihinde daha önceden belirlenen 3 farklı bölgede eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. 3 evde ve 4 araçta yapılan aramalarda bazıları evlerin gizli bölmelerine saklanmış halde 9 kadını yakalayan jandarma ekipleri, kadınların fuhuş yapmasına aracılık eden 9 kişiyi de gözaltına aldı. Evlerde, araçlarda ve yakalanan şahısların üzerinde yapılan aramalarda, 3 adet kurusıkı tabanca, 20 adet muhtelif fişek, 2 adet hançer, 3 adet sustalı bıçak, 20 gram toz esrar, 10 adet cep telefonu ve yabancı uyruklu kadınlara ait 7 pasaport ele geçirildi.

Gözaltına alınan toplam 18 kişinin jandarmadaki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılacağı bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2006 Perşembe 16:16:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?