3
Mayıs
2024
Cuma
POLİS/ADLİYE

TAYAD'lılardan suç duyurusu

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, Erzincan'da 8 ve 9 Nisan 2006 tarihleri arasında meydana gelen olaylarla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Erzincan Gençlik Derneği üyeleriyle birlikte saat 13.30'da adliye binasına gelen TAYAD üyelerinden 5 kişi, 8 Nisan 2006 Cumartesi günü oturma eylemi yapan Erzincan Gençlik Derneği üyelerine organize şekilde linç girişiminde bulunulduğunu iddia ettikleri dilekçeleri Cumhuriyet Savcılığı'na vererek, olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı'ndaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliye binası önünde bir araya gelen grup basın açıklaması yaptı.

TAYAD ve Erzincan Gençlik Derneği adına basın açıklaması yapan Ulviye Yörük, "Bizler, Türkiye'nin her tarafında süren TAYAD'ın, 'Tecride Son' kampanyası çerçevesinde en demokratik, en meşru, en yasal hakkımızı kullandığımız esnada, 'Bu ülkede demokrasi var' söylemleri altında linç edilmek istendik. Bizler her sözümüzde, her satırımızda, ülkenin gerçeklerini anlattığımız, sömürüyü, zulmü, ülkemizin emperyalistlere nasıl peşkeş çekildiğini, F tipi hapishanelerde 121 insanın nasıl katledildiğini, halka karşı nasıl oyunlar oynandığını açığa çıkarmak için linç edilmek istendik. Bunun için bizleri susturmak istiyorlar. Provokasyonları bozacak, geri adım atmayacak ve açıklamalarımıza devam edeceğiz" dedi.
Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması sırasında gruptaki TAYAD ve Erzincan Gençlik Derneği üyeleri sık sık çeşitli sloganlar attı. Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından bir minibüse binerek adliyeden ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 20:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?