4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Kan ünitesi kuruldu

Türkiye Kızılay Derneği, Kuzeydoğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından Erzincan Devlet Hastanesi'ne kurulan Kan Ünitesi hizmete açıldı.

Hastane kampüsünde kurulan 100 ünite kan saklama kapasitesine sahip ünitenin açılışına Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Sağlık İl Müdür Vekili Mesut Turan, bazı kurum müdürleri, hastane çalışanları ve davetliler katıldı. Kan ünitesinin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, kan vermenin önemine değinerek, her insanın bir can kurtarması için kan vermesi gerektiğini söyledi. Ertekin, "Bir gün de gelir bizim veya bir yakınımızın kana ihtiyacı olur. İnsanların kan bağışı konusunda daha duyarlı hareket etmeleri gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından hizmete açılan ünitede ilk kan bağışını Vali Yardımcısı Ertekin yaptı. 42 gün kan saklama kapasitesine sahip ünitede, anlaşmalı hastanelere belirlenen fiyatlar doğrultusunda günlük ortalama 12 ile 15 arasında kan satışının yapıldığını kaydeden yetkililer, özel kan talebinde ise vatandaşların 93 YTL 50 YKr ücret ödediğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2006 Pazartesi 22:03:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?