4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAĞLIK

Yeni hastane binası inşaatı

Erzincan'da, vatandaşların 15 yıldan bu yana tamamlanmasını beklediği Araştırma Hastanesi inşaatı uzun bir aradan sonra kaldığı yerden devam ediyor.

Atatürk Üniversitesi tarafından 1991 yılında Araştırma Hastanesi yapılmak üzere temeli atılan hastanenin, aradan geçen 15 yıllık süre içerisinde ancak kaba inşaatının bir bölümü tamamlanabildi. Son yıllarda sembolik ödenekler ve bürokrasi yüzünden yarım kalan hastane inşaatının tamamlanabilmesi için bina Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Hastane binasının atıl durumdan kurtarılması için 2005 yılında yapılan devir işlemlerinin ardından, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 6 milyon 500 bin YTL ödenekle inşaat yeniden başladı.

Gerekli ödeneklerin gönderilmesi halinde hastanenin 2006 yılı sonunda tamamlamayı hedeflediklerini dile getiren İl Sağlık Müdür Vekili Mesut Turan, "Şu anda mevcut hastane binasına ek olarak, içerisinde ameliyathane, poliklinikler ve 200 yatak kapasitesi olan 6 katlı ilave bir bina yapılıyor. Bu hastanemiz tamamlanıp hizmete girdiğinde artık Erzincan'daki vatandaşlarımızın sağlık konusunda çevre illere olan bağımlılığı ortadan kalkacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 19:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?