4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Çakır: 2005 yılı altın bir yıl oldu

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl Başkanı Yüksel Çakır dün bir basın toplantısı düzenleyerek, 2005 yılının kısa bir değerlendirmesini yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl teşkilat binasında düzenlenen basın toplantısına Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ile AKP Erzincan Merkez ilçe Başkanı Muhammet Nalbant katıldı.

2005 yılının çok başarılı bir şekilde geçtiğini ifade eden Yüksel Çakır, “2005 yılının son günlerini yaşadığımız bir zaman diliminde, bu yılın hem Türkiye açısından hem de Erzincan açısından altın bir yıl olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tarihine geçtiğini ifade etmek istiyorum. 2005 yılı Türkiye’nin probleminin artık problem olmaktan çıkartıldığı, atılan adımlarla ve doğru uygulanan politikalarla birlikte açıkçası insanların ümitsizliğe düştüğü bir çok alanda ümitlerin yeniden yeşerdiği ve meyvelerin teker teker toplandığı bir yıl olmuştur.

Türkiye’de atılan bu adımlarla toplanan bu meyvelere açıkçası genel olarak bakıldığında Erzincan’da Türkiye’nin yakalamış olduğu bu istikrardan en fazla pay alan iller arasına girmiştir. Bu açıdan meseleye bakıldığında Erzincan 2005 yılı içerisinde geçmişte yarım olarak kalmış yatırımların yeniden hayata geçirilmesi ve genel uygulanan siyasetle birlikte bir çok meselede Erzincan’ın önünün açıldığı bir yıl olarak geride kalmıştır. 15 şehirde üniversite kurulmasıyla ilgili yapılan yoğun çalışmaların ardından yasa tasarısı mecliste kabul edildi” diye açıklama yaptı.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 09:20:34
Güncelleme :17 Ocak 2006 Salı 16:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?