4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Çelik: Biz kulislerle uğraşmıyoruz

Bazı açılış ve toplantılara katılmak üzere dün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Erzincan’a gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik Erzincan havaalanında kalabalık partili gurubu ve halk oyunları gösterileriyle karşılandı.

Bir süre halk oyunları ekiplerindeki kız öğrencilerin oyunlarını takip eden Bakan Çelik, öğrenciler ile el çarpıştırdı. Havaalanında yapılan karşılama töreninin ardından Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik, Vali Refik Arslan Öztürk’ü makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Erzincan Valiliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, kulislerde "bakanlar kabinesinde değişiklik olacak" yönünde söylentilere cevap vererek, "Afra tafralar ile memleket yönetmiyoruz. Biz kulislerle uğraşmıyoruz, biz işimize bakıyoruz" dedi.

TRT Erzincan Muhabiri Levent Çakır’ın "Kulislerde bakanlık kabinesinde değişiklik olacağı söylentileri var, bu konuda ne diyorsunuz?" sorusuna Bakan Çelik, "Biz kulislerle uğraşmıyoruz, biz işimize bakıyoruz. Hükümetimizin şöyle bir özelliği var; Ankara'da koltuklarımızda oturarak genelgeler ile afra tafralar ile memleketi yönetmiyoruz” diye cevap verdi.

Birkaç gün önce Van'da daha önceki gün de Ağrı'da olduğunu, vatanın dört bir yanını gezerek bizzat problemleri yerinde tespit ederek çözmeye çalıştıklarını vurgulayan bakan Çelik, "Soğuk olması, sıcak olması, yağmur olması çamur olması hiç önemli değil. Biz Ankara'ya tıkanıp kalan bir hükümet değiliz. Biz ülkenin her yerini geziyoruz. O tip işlerle uğraşmıyoruz. Şu anda üzerimizde bir görev, milletimizin yüklediği mükellefiyet var. Hepimiz işimize bakıyoruz. Kulislerde ne konuşulduğu ile ilgilenmiyoruz” diye açıklama yaptı.

Cihan Haber Ajansı Muhabiri Burhan Torunlar’ın “Üniversitede çalışan öğretim elemanlarının, askerlik hizmetlerini, temel askerlik eğitim yaptıktan sonra görevli oldukları üniversitede yada gelişmekte olan başka bir üniversitede öğretim elemanı olarak devam etmesi yönündeki sorusuna Bakan Çelik şu şekilde cevap verdi; “Milli Savunma Bakanlığına bir teklifte bulundum. Ama kabul edilmedi. Asker öğretmen uygulamasında olduğu gibi üniversite öğretim elemanlarının da aynı uygulamaya tabi olmasını teklif ettik ama kabul edilmedi. Belki bu yeni üniversitelerin kuruluşu ile yeniden böyle bir teklifte bulunabiliriz. Ama şu anda böyle bir uygulama yoktur" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Türkiye'deki bütün okullara geniş bantlı internet bağlantısını yapılmasının yüzde 90'lık bir orana ulaştığına dikkat çekerek, Telekom'un altyapısının yeterli olmadığı yerlerde bunu Bymax sistemiyle mezralara kadar interneti yaygınlaştıracaklarını söyledi.

 Bakan Çelik ayrıca Ulaştırma Bakanlığı'nın 100 trilyonluk okul yapıp önümüzdeki eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına devrinin yapılacağını belirtti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Hüseyin Çelik Vilayette yapılan ziyaretin ardından AK Parti il binasını ziyaret ettikten sonra Erzincan Öğretmenevinde, Erzincan'daki eğitim seviyesinde yapılan araştırmalar ile ilgili olarak değerlendirme toplantısına katıldı.

Yasin Köz / Kenthaber / Erzincan
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2006 Salı 19:39:51
Güncelleme :4 Ocak 2006 Çarşamba 13:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?