4
Mayıs
2024
Cumartesi
SPOR

Güreş kursu veriliyor

Çayırlı Halk Eğitim Merkezi ilçe kaymakamlığı desteğiyle ata sporu güreşin daha geniş kitlelere yaygınlaştırılması için güreş kursu düzenledi.

Çayırlı Halk Eğitim Müdürü Metin Mete, Çayırlı'nın potansiyel bakımından güreş sporunun gelişmesine müsait bir ilçe olduğunu belirterek, "İlçede çeşitli okullarda eğitim gören 7-15 yaş arası 20 öğrenci bu kursa devam etmektedir. Belediye düğün salonunda hergün 17.00-19.00 saatleri arasında uzman hocalar gözetiminde güreş sporu ile ilgili bilgiler en ince ayrıntısına kadar teknik ve uygulamalı olarak kursiyerlere veriliyor. İlçemiz kaymakamlığıda diğer kurslarımız da olduğu gibi bu kursta da bizlere gerekli desteği vermektedirler. Mart ayı itibariyle başlayan kursumuz Haziran ayında tamamlanacak. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitrim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Söz konusu kursları düzenlemekteki yegane amacımız gençlerin boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirneleri, onları kötü alışkanlıklardan korumaya çalışmak ve ata sporumuz güreşi onlara sevdirmektir. Bizim halkımızdan tek isteğimiz çocuklarını böylesi sosyal amaçlı kurslara göndersinler. Bunun karşılığında herhangi bir ücret almıyoruz" dedi.

Çayırlı Kaymakamı Abdullah Akdaş ise, kursların açılmasıyla okul imkanlarından faydalanarak spor yapan gençlerin daha sonra okulu bitirdiklerinde sporu bırakmamak zorunda kalmayacaklarını vurgulayarak, "Kaymakamlık olarak güreş kursuna katılan başarılı öğrencilerimize güreş elbisesi ve ayakkabısı alındı. Sporcularımızın katıldıkları müsabakalarda ihtiyaçları olan yol masraflarınıda biz karşılmaktayız. Ayrıca 2 öğrencimize Haziran ayı sonuna kadar düzenli beslenmeleri için her ay 200 YTL ödüyoruz. Ata sporumuz güreşin ilçemizde daha faal bir şekilde yaşatılması için kaymakamlık olarak elimizdeki imkanlarla katkıda bulunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 12:52:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet katrancı IP: 88.226.15.xxx Tarih : 22.10.2006 10:31:55
ben YOZGAT sorgun eymir kasabasında oturuyorum .ata sporumuz güreş hakkında bilgiler öğrenmerk istiyorum .