4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

"Bir Ekmek de Sen Al" kampanyası

Erzincan Belediyesi, ildeki fakir ailelerin ekmek ihtiyaçlarını gidermek için, "Bir Ekmekte Sen Al" isimli bir kampanya başlattı.

Ergenekon Mahallesi'ndeki bir bakkal dükkanında kampanyanın startını veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, ilk olarak kampanyayla ilgili afişi bakkal dükkanının camına yapıştırdı. Ardından bakkala giren Başkan Buyruk, burada 10 milyon liraya 40 ekmek alarak kampanyayı başlattığını duyurdu. Kampanya hakkında basın mensuplarına bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, "Kampanyayı düzenlemekteki asıl amacımız Erzincan'da maddi durumu iyi olan ailelerle, yardıma muhtaç aileler arasında bir dayanışmaya vesile olmak. Kampanyayı şehir merkezindeki 24 mahallede belirlediğimiz ve büyük çoğunluğu bakkal olan 200 ekmek bayisi aracılığıyla yürüteceğiz. Vatandaşlarımız evine ekmek aldığı sırada, maddi durumu nispetinde fazladan ekmek alıp satış noktasındaki sepetin içerisine bırakacak. O ekmek bayisi de mahallesinde belirlediği fakir ailelere bu ekmekleri ulaştıracak. Kampanya sayesinde günde yaklaşık 5 bin ekmeğin fakir vatandaşlarımıza ulaştırılmasını hedefliyoruz" dedi.

Başkan Buyruk ayrıca belediye olarak fırın ve marketlerden temin edilecek ekmeklerin de, belirlenecek muhtelif dağıtım noktalarında fakir ailelere ulaştırılacağını söyledi. Kampanyanın başlatılması sebebiyle düzenlenen törene katılan Bakkallar Odası Başkanı Cemalettin Şimşek ise, belediye tarafından başlatılan anlamlı kampanyaya destek vermekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 23:10:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?