4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

83'lük kunduracı

Erzincanlı Vehbi Ciminli, 67 yıldan bu yana ayakkabıcılık yaparak ailesinin geçimini sağlıyor.
Erzincan'ın Kavakyolu Beldesi'nde 1923 yılında dünyaya gelen 83 yaşındaki Vehbi Ciminli, henüz 12 yaşındayken çırak olarak başladığı kunduracılığı, vatani görevinin dışında bugüne kadar ara vermeden sürdürdüğünü dile getirdi. 

1942 yılında 19 yaşındayken vatani görevini yapmak için askere gittiğini ve 2. Dünya Savaşı yıllarında 4 yıl süreyle askerlik yaptığını anlatan Vehbi Ciminli, 1946 yılında teskere alarak yeniden memleketi Erzincan'a döndüğünü söyledi. Sanayi Çarşısı'ndaki mütevazı dükkanında yıllardır müşterilerine hizmet veren Vehbi Ciminli, kunduracı çırağıyken vatani görevi sebebiyle ara verdiği mesleğine, kendi işyerini açarak usta olarak döndüğünü ifade etti. 

Eskiden Erzincan'ın hatırı sayılır kunduracısı olduğunu belirten Asırlık kunduracı Ciminli, "Özel müşterilerimiz vardı. Ayakkabıyı siparişle yapardık. Ama şimdi 10 YTL'ye ayakkabı satılıyor. Zaten ayakkabıya da benzemiyor. Ama insanların ekonomik durumu, o ayakkabıyı almaya zorluyor. Piyasa böyle olunca biz de ayakkabı tamircisi olduk" dedi. 

Yıllarca çalışıp Bağ-Kur'dan emekli olduğunu anlatan Vehbi Ciminli, şimdiye kadar 3 evlilik yaptığını ve ilk eşinden 4 çocuk sahibi olduğunu belirterek, "Bana bu yaşıma kadar sağlıklı bir şekilde çalışıp ailemin nafakasına çıkarmamı nasip eden Allah'a binlerce şükür olsun. Hayatta en güzel şey hiç kimseye muhtaç olmadan rızkını kazanabilmektir" diye konuştu. 

Boş zamanlarını kendisini ziyarete gelen eski dostlarıyla sohbet ederek geçiren Vehbi Dede, sağlıklı bir ömrün insana verilen en büyük mükafat olduğunu vurgulayarak, yaşlı, genç herkesin zamanın kıymetini iyi bilmesi gerektiğini söyledi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 15:52:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çetin mayda IP: 193.140.168.xxx Tarih : 24.10.2007 09:56:36

helal sana vehbi amca benim abimde kunduracı ama senin gibi adam lar nadir bulunur valla ole adam lar 10 ytl ayakkabı satıyolar ama ıkın gun sonra peh oluyo iii ii allah daha çok nasip ederd inş. daha ii işlerin olur ben sana dua edecem ellerınden operım kib dedecim