3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Bedava tavuk mangal partisi

Ülke genelinde yaşanan kuş gribi vakaları sebebiyle Erzincan'da durma noktasına gelen tavuk satışlarını canlandırmak isteyen bir et tanzim satış mağazası, mangalda pişirdiği tavuk etlerini vatandaşlara ücretsiz dağıttı.

Fevzipaşa Caddesi üzerinde faaliyet gösteren et tanzim satış mağazası, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Aydın Yalvaç'ın da katıldığı bir mangal partisi düzenledi. Mağaza önünde yakılan mangalda pişirilen tavuk etleri ve haşlanmış yumurtaların vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldığı organizasyona en çok çocuklar ilgi gösterdi.

Çocuklar, mağaza personelinin pişirdiği tavuk etlerinden almak için birbirleriye yarıştı. Mangaldaki tavukların iyice pişip pişmediğine aldırmadan ekmeklerinin arasına koyarak afiyetle yiyen çocuklar, karınları doyuncaya kadar mangalın başından ayrılmadı.

Çocukların ardından mangal başına gelen Belediye Başkanı Mehmet Buyruk ve TSO Başkanı Aydın Yalvaç da, pişen tavukların tadına bakmayı ihmal etmedi. Burada kuş gribiyle ilgili görüşlerini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, "Kuş gribini fazla abartarak, Türkiye genelinde 2.5 milyon insanın ekmek yediği tavukçuluk sektörünü öldürmenin, özellikle dar gelirli ailelerin gıdası, proteini olan tavuk etinden onları mahrum etmenin de doğru olmadığı kanaatindeyim" dedi.

TSO Başkanı Aydın Yalvaç ise tavukçuluk sektörüyle ilgili Türkiye üzerinde bir takım oyunlar oynandığını ileri sürdü. Yalvaç, "Önemli olan hastalık değil. Hastalığı güzel teşhis etmek, bu hastalığın insanlara yayılmasını engellemektir" diye konuştu.

Türkiye'de tavukların yüzde 95'inin hijyenik, modern çiftliklerde üretildiğini kaydeden Aydın Yalvaç, şunları söyledi:

"Bu tavukların kesimi de entegre tesislerde yapılmaktadır. Bu nedenle gerekli tedbirler alındıktan sonra bu konuda korkulacak bir şey yoktur. Sektörü bitirmemek lazım. Bununla ilgili tedbirlerin acilen alınması gerekir."

Düzenlenen mangal partisinde yaklaşık 100 kilo tavuk eti dağıtıldığını ve bunun belirli zamanlarda devam edeceğini belirten işletme sahibi Adnan Güler ise, "Buradaki maksat aslında bu ürünün sağlık açısından bir probleminin olmadığı mesajını vatandaşa vermektir" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 16:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?