4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Devlet Hastanesi'ne atama

Beyin cerrahi, kadın doğum uzmanı, göz, kalp damar cerrahisi ile acil servis bölümüne atanan doktorların göreve başlamasıyla Erzincan Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji bölümü haricinde doktor sıkıntısının kalmadığı bildirildi.
 
İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, Erzincan Devlet Hastanesi'nin göz, beyin cerrahi, kalp damar ve kardiyoloji gibi bölümlerinde Danıştay'ın mecburi hizmet süresini iptal etmesi dolayısıyla sıkıntıların yaşandığını belirterek, "Ancak Anayasa Mahkemesi'nin Danıştay'ın bu kararını iptali üzerine bu sıkıntılar artık geride kalmıştır. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan kura atamasıyla Erzincan Devlet Hastanesi'ne beyin cerrahi, kadın doğum uzmanı, göz, kalp damar cerrahi ile acil servise uzman doktor ataması yapılmıştır. Erzincan Devlet Hastanesi'nde kardiyoloji bölümü hariç doktor sıkıntımız kalmadı. Tek eksiğimiz olan kardiyoloji bölümüne de Haziran ayı içerisinde doktor ataması yapılacaktır" dedi.
 
Erzincan Devlet Hastanesi'nin ihtiyacı olan MR cihazının alımı konusunda da çalışmaların devam ettiğini ifade eden Turan, "Bu cihazın alımı için gerekli olan para hazır. Sağlık Bakanlığı'nın onayıyla cihazın alımı ihalesi Temmuz ayı itibariyle gerçekleştirilerek Erzincan'da MR çekimi yapılacak. Böylece Erzincanlı hemşehrilerimiz MR çektirmek için Trabzon, Sivas ve Erzurum gibi illere gitmesine gerek kalmayacak. Erzincan Devlet Hastanesi'nin bir başka eksikliklerinden biride acil servis hizmet binasının yeniden dizayn edilmesi. Bu konuda gerekli çalışmalara başlayarak alan projemizi çizdirdik. Sağlık Bakanlığı'nın da onayının alınmasıyla ihaleye çıkarılarak acil servisin yerini ve yapısını değiştireceğiz. Hastane bahçesinde hizmet veren sağlık garajının yerine 600 metrekarelik kapalı alanı bulunan 3 katlı yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Bu binamız bir acil serviste olması gereken neyse o şekilde dizayn edilecek. Bununla birlikte hastanenin genelinde yapılacak yeni düzenlemelerin yapılmasıyla da hastanenin yaşanan yoğunluk ve karmaşalardan kurtarılması planlandı. Hazırlanan bu projelerin hayata geçirilmesiyle Erzincan'ın sağlık sorunu ortadan kalkmış olacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 14:28:21
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 14:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?