4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Erzincan için yeni içme suyu kaynağı

Erzincan Belediyesi'nin 2005 yılında başlattığı proje çalışmasıyla Kurutilek mevkiinde açılan yeni su kuyularının şehir içme suyu ana deposuna bağlantı çalışmalarında son aşamaya gelindiği bildirildi.

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, kentin mevcut içme suyu şebekesinin 1992 depremi sonrasında büyük hasar gördüğünü belirterek, su kaybının Türkiye standartlarının üzerinde seyretmesi sebebiyle şebekenin yenilenmesinin gerektiğini söyledi. Hazırlanan projelerle AB hibe desteklerinden faydalanmayı planlayan belediyenin Erzincan'ın bir bölümü için hazırladığı projenin kabul görmesiyle 2007 yılında ilk şebeke yenileme çalışmalarına başlanacağını ifade eden Başkan Buyruk, "Kademe kademe 3 yıl içerisinde kentin tamamının içme suyu şebekesinin yenilenmesi nihai hedeflerimiz arasındadır" dedi.

Belediye Başkanı Buyruk, Erzincan'ın mevcut içme suyuna takviye amacıyla Kurutilek mevkiinde açılan 6 adet içme suyu kuyusunun şehir içme suyu ana deposuna bağlanması çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiğini vurguladı. Buyruk, "Şehir içme suyu il merkezine 12 kilometre uzaklıktaki Beytahtı mevkiinde bulunan 7 adet sondaj kuyusundan sağlanıyor. Bu üretim enerjiye dayalı olduğundan elektrik masrafları büyük bir meblağ tutuyordu. Kurutilek mevkiinde geçtiğimiz yıl açılan 6 adet içme suyu sondaj kuyusu cazibeli olup elektriğe ihtiyaç duyulmadan direkt olarak toplama deposundan şehir merkezine su verileceğinden elektrik tüketimi de buna paralel olarak en aza indirilmiş olacağından belediyemiz elektriğe fazla bir ücret ödemeyecektir. Bu projenin tamamlanmasıyla ilimizin 80 yıllık su ihtiyacı karşılanmış olacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 19:42:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?