3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Erzincan'da sel tehlikesi

Erzincan'da son 10 günden bu yana devam eden yoğun yağmur yağışı, Karasu Nehri ve bölgedeki barajların su seviyesinin artmasına neden oldu. 

Devlet Su İşleri (DSİ) Erzincan 82'nci Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Erzincan'ı etkisi altına alan yoğun yağmur yağışının ardından bölgedeki barajlarda ve Karasu Nehri'nde su seviyesinin ölçümlerini yaparak su taşkınları yaşanmaması için çalışmalara başladı. Su seviyesinin yer yer araziyle aynı yüksekliğe eriştiği Erzincan'da, Tercan İlçesi'nden geçen Tuzla Çayı'nın taşması sonucu bazı tarım arazilerinin zarar gördüğünü ifade eden DSİ 82'nci Şube Müdürü Abdurrahman Durmuş, su taşkınlarının önlenmesi için bölgedeki çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyledi. 

Bu arada bölgede su taşkınlarını önleme çalışması yapan bir iş makinesi çamura saplandı. Tekerleklerinin yarısına kadar çamura gömülen iş makinesi, uzun uğraşlar sonucu çamurdan kurtularak çalışmasına devam edebildi. 

Karasu Nehri'nin yükselmesi sonucu, Erzincan merkeze bağlı Türkmenoğlu Köyü yakınlarındaki bazı çiftliklerde de su baskınlarının olabileceği belirtildi. Bu konuda bölgedeki vatandaşların uyarıldığı ifade edildi.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 19:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?