4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

ihtiyaçtan elbiseler

Erzincan Belediyesi tarafından 2 ay önce hayata geçirilen ve kullanılmayan elbiselerin ihtiyaçlılar için geri dönüşümünü amaçlayan "Elbise Dönüşüm Sistemi" sayesinde, şimdiye kadar 5 bin kişinin giyecek ihtiyacının karşılandığı belirtildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, Elbise Dönüşüm Sistemi'nin beklenenden çok daha büyük ilgi gördüğünü belirterek, sistemin insanlar arasında paylaşmayı ve yardımlaşmayı öngördüğünü söyledi. Projeye vatandaşların yanı sıra, giyim mağazalarının da destek verdiğini ve ellerindeki kullanılmamış seri sonu giysileri kendilerine gönderdiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, "Şimdiye kadar maddi durumu iyi olmayan 5 bin kişinin ayakkabıdan eşarba, pardesüden kazağa kadar her türlü giyim ihtiyacını karşıladık. Şu anda stoklarımızda 3 bin kişinin giyim ihtiyacını karşılayacak kadar daha eşyamız var. Bu konuda bizden desteğini esirgemeyen halkımıza ve esnafımıza teşekkür ederim" dedi.

Kendilerine getirilen kullanılmış eşyaların, belediye binasının bodrum katında kurulan merkezde yıkanıp, onarıldığını ve ütülendikten sonra yeniden kullanıma hazır hale getirildiğini anlatan Başkan Buyruk, her cuma günü isteyen vatandaşların buradan giyim ihtiyaçlarını karşıladığını dile getirdi. Benzer sistemin ev eşyaları için de oluşturulması yönünde vatandaşların talepte bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, ev eşyaları için yer problemi olduğunu, ancak ileride bu konuyla ilgili de bir çalışma yapabileceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2006 Çarşamba 18:22:51
Güncelleme :8 Şubat 2006 Çarşamba 18:28:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?