3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Öğrencilerden anlamlı ziyaret

Erzincan Fatih Anadolu Teknik Lisesi öğrencileri, Uzmanlar Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gören özürlü çocukları ziyaret etti.

Okul Meclis Kulübü üyelerinin de katıldığı ziyaretle öğrenciler beraberinde getirdikleri hediyeleri rehabilite edilen çocuklara dağıtarak onların gönüllerini alıp ziyareti bir parti havasında gerçekleştirdiler. Çocuklara hediyelerin dağıtılmasının ardından çalınan müzik eşliğinde öğrenciler gönüllerince eğlendi.

Uzmanlar Özel Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yunus Kılıç, yapılan ziyaretten çok memnun olduklarını belirterek, "Sizleri kardeş okul olarak görmekteyiz. Toplumda sosyal bilinci oluşturmanın ve genç nesillere bu bilinci aşılamanın en güzel yolu onları toplumsal değerlerin yaşanabileceği yerlere götürerek görerek, yaşarak öğrenmektir. Doğuda zihinsel işitme, fiziksel, hiperaktif, down sendromu, otistik, özgün öğrenme güçlüğü ve sosyal öğün programları olan bireylere yardımcı olmaktayız. Hedefimiz fiziksel engelli çocuklara havuzlu fizik tedavili, hipo terapi hizmeti sunabilecek geniş bir alanda Avrupa standartlarında bir hizmet alanı oluşturmaktır. Bunun için de önümüzdeki aylarda Rehabilitasyon merkezleri daha komplike bir sistemle yeni özel eğitim okulu bazında eğitimi devam edilecektir" dedi.

Fatih Anadolu Teknik Lisesi Psikoloji Danışmanı Soner Hakkı Akın ise yeni öğretim yılında öğrenci meclisinin almış olduğu kararları önceliklerine göre birer birer uygulamaya koyduklarını vurguladı. Akın, "Öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz mecliste bir takım kararlar aldık. Bu kararlar içerisinde bulunan rehabilitasyon merkezlerinde tedavi edilenlerle huzur evlerinde kalan yaşlılarımızı ziyaret etmek de var. Bu ziyaretlere Uzmanlar Rehabilitasyon Merkezi'ne yaptığımız ziyaretle başlattık. Önümüzdeki günlerde bu ziyaretlere yenilerini eklemeyi düşünüyoruz. Öğrenciler buralarda hem hayatın gerçek anlamını hem de yardımlaşma duygusunu bir arada yaşıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2006 Cumartesi 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Levent KAYIK IP: 85.99.178.xxx Tarih : 3.05.2006 10:32:56
Bu güzel etkinlikleri ve takip edebildiğim kadarıyla diğer etkinliklerinden dolayı değerli okul idarecilerini ve öğretmenleri kutluyor, başarılarının devam edeceğini umarak, saygılarımı sunuyorum.