4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Varsgit Deresi'nin durumu

Erzincan merkeze bağlı Ulalar, Demirkent ve Kavakyolu beldeleri sınırları içerisinden geçen Vasgirt Deresi insan ve çevre sağlığını tehdit ediyor.

Dere içerisine dökülen hafriyat ve atık maddeler yüzünden su toplama havzaları dolan, su taşıma kapasitesi günden güne düşen derede meydana gelmesi muhtemel tehlikeler de insan ve çevre sağlığı bakımından büyük risk getiriyor. 10 kilometre uzunluğundaki dere yatağında yapılması gereken ıslah çalışmalarını belediyelerin yapmasının mümkün olmadığını belirten Ulalar Beldesi Belediye Başkanı Ercan Koçer, DSİ kontrolü altında bulunan Vasgirt Deresi'nde yaşanan sorunların 2004 yılı Şubat ayında yapılan il koordinasyon toplantısında gündeme getirildiğini belirtti.

Başkan Koçer, "Ulalar Belediyesi olarak temiz ve sağlıklı bir çevre oluşturmak hedefimizdir. Vasgirt deresiyle ilgili bir projeyi DSİ. Erzincan 82. Şube Müdürlüğüne sunduk. Söz konusu proje buradan Erzurum Bölge Müdürlüğü'ne gönderildi. Erzurum Bölge Müdürlüğü ıslah çalışması için gerekli olan etüt çalışmasını yaparak projemizi daha da geliştirip Erzincan Belediyesi, Demirkent, Ulalar ve Kavakyolu belde belediyelerini ilgilendiren bu projeyi destekleyeceklerini belirttiler. Ancak projenin maliyeti fazla olduğundan diğer belediyeler bu işe sıcak bakmadılar" dedi.

Ulalar Belediyesi olarak destek verildiği takdirde belde sınırları içinden geçen 2 kilometrelik bölümde ıslah çalışması yapacaklarını taahhüt ettiklerini de hatırlatan Koçer, "Bu proje gerçekleştirildiğinde Erzincan'ın çehresinin değişeceği gibi insan ve çevre sağlığını tehdit eden unsurlarda ortadan kalkacaktır. DSİ, Çevre Orman ve İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve belediyelerin işbirliğiyle bu proje uygulamaya konulacaktır. Yapılacak çalışmayla derenin yağışlı havalarda meydana gelen taşkınların önleneceği gibi ıslah yapılacak alanlar da ağaçlandırılarak mesire alanı olarak halkın hizmetine açılacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 12:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?