3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yaşlılara kitap okudular

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Erzincan Öğrenim Birimi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı 100. Yıl Atatürk Huzurevi'ni ziyaret ederek, yaşlılara kitap okudu.

Gönüllü eğitimcilerle birlikte huzurevine giden 30 kişilik öğrenci grubu, ziyaret edip ellerini öptükleri yaşlılara çeşitli hediyeler verdi. Ardından yaşlıların yanlarına oturan öğrenciler, hikaye, masal ve roman türü kitapları yaşlılar için okudu. Düzenlenen organizasyon hakkında bilgi veren TEGV Erzincan Öğrenim Birimi Sorumlusu Züleyha Kavuş, temel eğitime destek vermek ve öğrencilerin yarıyıl tatillerinde de eğitimlerine yardımcı olmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Züleyha Kavuş, "Kitapların Büyülü Dünyası" isimli bir etkinlik çerçevesinde huzurevi yaşlılarını ziyaret ettiklerini belirterek, "Burada öğrencilerimizle yaşlılarımızın kaynaşmasına vesile olduk. Hem yaşlılarımızın gönüllerini aldık hem de kendilerine kitap okuyarak onların farklı bir gün yaşamasını sağladık" dedi.

Düzenlenen kitap okuma etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren huzurevi sakinlerinden bazıları, kitap okuyan çocukların yanaklarını öptü.

.
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2006 Perşembe 20:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?