4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yolcu taşıma ücretlerine zam

Erzincan Belediye Meclisi, özel halk otobüslerinin zam talebini görüşerek karara bağladı. 

Önceki gün Belediye Başkanı Mehmet Buyruk başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, 2004 yılından bu yana yolcu taşıma ücretlerini zam yapmayan özel halk otobüsü işletmecilerinin zam talebini görüştü. Normal yolcunun 1 YTL, indirimli yolcunun taşıma ücretinin de 75 YKr olmasını isteyen özel halk otobüsü işletmecilerinin bu talebini fazla bulan Belediye Meclisi, normal yolcu taşıma ücretinin 70 Ykr'den 80 Ykr'ye, indirimli yolcu taşıma ücretinin de 50 Ykr'den 60 Ykr'ye çıkarılmasına karar verdi. Zamlı tarife uygulamasına 06 Mayıs Cumartesi gününden itibaren başlandığı belirtildi. 

Öte yandan, Belediye Meclisi ayrıca, belediye sınırları dahilindeki otobüs duraklarının yenilenmesi işlemini de içerisine alan bir ihale kararı aldı. İhale kararıyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, belediye sınırları içerisindeki 40 otobüs durağı ve toplam 200 reklam panosu ile bilbord ve döner reklam panoları için yapılacak ihalede, panoları yapan firmanın panoların işletmesini de yürüteceğini söyledi. 

İhaleyi alacak firmadan panoların işletmesini yaptığı süre içerisinde işgaliye bedeli ve panolara alınan her reklam için İlan Reklam Vergisi alınacağını, böylelikle belediye bütçesine ekstra bir girdi sağlanacağını kaydeden Başkan Buyruk, "Otobüs durakları da çok modern ve şehrimize yakışır bir modelle inşa edilecek ve duraklardaki reklam panoları da aynı şekilde işletilecek. Yap-İşlet-Devret modeliyle panoları ve durakları yapacak olan firma, süresi dolduğunda buraları hasarsız olarak belediyemize devredecek" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 08:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?