20
Mayıs
2024
Pazertesi
REFAHİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

600 kursiyere eğitim verildi

Refahiye ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce 2007-2008 eğitim öğretim yılı içerisinde,  mesleki, sosyal ve kültürel alanda açılan 37 kursta toplam 600 kursiyere eğitim verildiği bildirildi.

Refahiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayhan Tekin, yaptığı açıklamada, 2007/2008 eğitim öğretim döneminde açılan meslek edindirme kurslarına en çok genç kızların ilgi gösterdiğini, kursların ilk aşamasında kursiyerlere gerekli eğitimler verilirken ikinci aşamada ise kursiyerlerin el becerilerini geliştirdiklerini söyledi. Tekin," Halk Eğitim Merkezince ilçe genelinde yapılan alan taramaları sonucunda gerek özel kuruluşlar, gerekse kamu kuruluşlarıyla yapılan işbirliğiyle kurslar açılmıştır. Mesleki teknik kurslar olarak Makine Nakışları, Arıcılık, Bilgisayar operatörlüğü ve işletmenliği, bilgisayar destekli çizim programcılığı, Kalorifer ateşçiliği, halıcılık, sosyal ve kültürel kurslarda ise Yabacı dil (İngilizce ve Arapca), karate, boks, güreş, hentbol, OKS ve ÖSS'ye hazırlık, birinci kademe okuma yazma kursları düzenlenmiştir."dedi.

Bu Kurslardan Halıcılığın dışındaki tüm kursların tamamlandığını vurgulayan Tekin," 1 Eylül 2007 tarihinde başlayan kurslarımız belirli dönemler halinde tamamlanıp yenileri açılmak suretiyle devam ettirilmektedir. 37 kursumuzda 150 kadın 450 erkek olmak üzere toplam 600 kursiyer belge almıştır. HEM Müdürlüğü olarak 'Tam gün Tam Yıl Eğitim Uygulaması' kapsamında halkımızın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda çeşitli branşlarda kurslarımız bundan sonrada açılacaktır. Amaç, yaygın eğitim yönetmenliği çerçevesinde insanlarımızın eksik eğitimlerini tamamlamak, çağın gereksinime göre yeni bilgi ve beceriler kazandırmak, ekonomik yönden aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak üretime dayalı faaliyetler gerçekleştirmektir"dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 10:56:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?