31
Mayıs
2024
Cuma
REFAHİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Çiçek balına ilgi var

Erzincan’ın Refahiye ilçesinde üretilen çiçek balı, Erzurum’da açılan Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda katılımcıların beğenisine sunuldu.


Erzurum Valisi Sami Bulut tarafından açılan fuarda tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar ürünlerini sergiliyor. Erzincan Tarım İl Müdürlüğü’nden de teknik bir heyetin katıldığı fuarda, Erzincan’dan Refahiye Tarım Kredi Kooperatifi tarafından bir stand açıldı.


Refahiye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüğü tarafından Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın sağladığı yüzde 50’lik hibeyle kurulan Kayı Bal Paketleme ve Ambalajlama Fabrikası tarafından açılan stand fuarda büyük ilgi görüyor. Fuarın giriş bölümünde açılan standa katılımcılara “Kayı Balı” ikram edildi. Erzurum Valisi Sami Bulut ve diğer protokol mensuplarının büyük beğenisini kazanan “Kayı Balı”na halk da yoğun ilgi gösterdi.


Erzincan İl Tarım Müdürü Ali Lek, fuarda Refahiye’de üretilen Kayı Balı’nın tanıtımının yapılmasının son derece önemli olduğu belirterek, Erzincan’da arıcılık sektörünün yoğun bir şekilde faaliyet göstermesinin bal sektöründe Erzincan’ın yerini bir kez daha göstereceğini kaydetti. Erzincan’da 70 bin dolayındaki arı kovanında bal üretimi yapıldığını kaydeden Ali Lek, “Erzincan’da sahip olduğumuz flora arıcılığı için son derece müsait. Özellikle kekik geven gibi bitkilerin yaygın olması ülkemizin en kaliteli ballarının Erzincan’da üretilmesini sağlıyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde Bakanlığımızca verilen hibe ile Refahiye Tarım Kredi Kooperatifimiz tarafından tesis edilen bal fabrikası ile gerek marka gerekse ambalaj konusunda sağlanan avantajlarla bugün fuarlarda Erzincan Balı tanıtılır duruma gelmiştir” diye konuştu.


Refahiye Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet Sazlı ise “Fuara Erzincan’ı temsil eden tek firma olarak balımızın kalitesini fuarı gezmeye gelenlere tattırarak da ispatlıyoruz. Artık Erzincan Balı ülkemizde kaliteli markalardan birisi olarak tanınmaktadır. Amacımız elbette Erzincan’ın ve Erzincanlı arıcılarımızın ürettiği balın tanıtımın yapmak. Bu tür fuarlar bizim için çok önemli bir fırsattır.” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2008 Pazartesi 18:04:27
Güncelleme :25 Ağustos 2008 Pazartesi 18:07:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?