19
Mayıs
2024
Pazar
REFAHİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Erzincan ilçelerinde konut atağı

Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğünce Erzincan'ın İliç, Refahiye, Kemah ve Kemaliye ilçelerine konut yapımı çalışmaları devam ediyor.

Erzincan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü Afet işleri Şube Müdürü Kadir Çelik, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Çiftlik, Çayyaka ve Bozçalı köylerinde çeşitli tarihlerde meydana gelen afetler sonucu evleri tahrip olana vatandaşlar için Evini Yapana Yardım metoduyla yaptırılmakta olan 47adet konut için toplam 1 milyon 120 bin YTL harcama yapılacağını söyledi. Çiftlik köyünde 2007 yılında meydana gelen su baskını afeti nedeniyle oturulmaz raporu verilen 12 konutun yapımına başlandığını belirten Çelik, "Bu konutların bugün itibariyle su basmanı seviyeleri bitirilmiştir. 400 bin 800 YTL konutların su basmanı seviyesinde kullanılmıştır. Çayyaka köyünde olması muhtemel heyelan nedeniyle 21 konutun nakli ön görülmüş ve bu yıl içerisinde başlanan konut inşaatları devam etmektedir. Bozçalı köyünde ise 2007 yılında meydana gelen yangın felaketi neticesinde 13 konut ve bir işyerinin hasar görmesi nedeniyle toplam 14 afetzede için konut yapım çalışmalarına başlanıldı. Bozçalı köyünde yapımı planlanan konutların etüt proje çalışmaları tamamlanmış olup köyde yeni konutların yapılacağı uygun bir yer olmadığından afetzedelerin yanan konutlarının enkazının temizlenerek bu alana şehir tipi 3 kat 3 blok şeklinde konutlar inşa edilecektir. Bu yıl içerisinde inşasına başlanılacak olan konutların 2009 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. Bu 3 köyümüze yaptırılacak olan 47 konut için devletin afetzedeler toplam yardımı ise 1 milyon 120 bin YTL'dir. Konutların hak sahiplerine dağıtımı sonrasında köylülere 2 yıl ödemesiz 20 yılda ödeme imkanı sağlandı.”dedi.

REFAHİYE-KEMAH VE KEMALİYE KÖYLERİNE 103 KONUT

İliç ilçesinde uygulanan projeler haricinde Refahiye, Kemah ve Kemaliye ilçesine bağlı 6 köyde de toplam 103 konutun yaptırılacağını vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

“Refahiye ilçesi Çukurçimen köyünde 29, Mendere Çukuru ve Topağaç köylerine 29, Refahiye merkezde de 29 adet konutun yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmiş olup Çukurçimen köyündeki konutların ise 2008 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor.Kemah Bağaziçi köyünde 31 adet konut yapımı 2008 yılına nakledilmiş olup yatırım programına alınarak etüt proje çalışmaları devam etmektedir. Çalışmalar tamamlanması halinde konutların yapımına önümüzdeki aylar içerisinde başlanılacak. Kemaliye Harmankaya köyünde 2007 yılında meydana gelen heyelan neticesinde 14 konutun nakli öngörülmüş ve 2008 yılı yatırım programına alınmıştır.”

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 15:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?