19
Mayıs
2024
Pazar
REFAHİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Kuruçaylı: Dereye akan kanalizasyon yüzünden çocuklarımız artık mutlu değil

Refahiye'nin Aşağı sütlü Köyü'nün Dernek Başkanı Rafet Kuruçaylı, köylerinde kanalizasyonların dereye akmasından dolayı, büyük bir sorun yaşadıklarını söyledi.

KENTHABER Refahiye Editörü İsmihan Ulutaş'ın sorularını yanıtlayan Kuruçaylı, ilgisizlik yüzünden köylerindeki yemyeşil doğanın göz göre mahvolduğunu belirtti.

Köy muhtarının üstün gayretlerini takdir ettiklerini, ancak muhtarın da yapacaklarının sınırlı olduğunu gayet iyi anladıklarını vurgulayan Kuruçaylı şöyle devam etti:

"Bildiğiniz gibi, her şeyi devletten bekleyen bir toplumuz. Fakat biz kendi imkanlarımızla köyümüzü kalkındırmaya çalışıyoruz. Köyümüzün muhtarı Sayın Kani Canikli, iki dönemdir muhtarımızdır fakat muhtarlarda bir yerde eli kolu bağlı kalıyor. Bakınız köyümüzün en büyük problemi ve bizleri üzen yemyeşil doğamızın mahvolmasıdır. Köyümüzün kanalizasyonu dereye bağlanmış bu derede balık tutup yüzen çocuklarımız ise maalesef artık mutlu değil"

Sadece köylerinin değil, tüm Refahiye'nin bu durumdan şikayetçi olduğunu anlatan Kuruçaylı, durumu encümene bildirdiklerini, fakat hala netice aladıklarını ifade etti.

Kuruçaylı, köyün başta içme suyu olmak üzere bir çok problemi için senelerce mücadele verdiklerini ve sonunda köyün içme suyuna kavuştuğunu belirterek, "Şimdi altyapı ve yol sorunumuz var. Kanalizasyon olayını bu sene içinde bitirmemiz gerekiyor. İşte burada belediyemize çok görev düşüyor. Artık adaylar, oy almak için değil, hizmet vermek için elinden geleni yapmalı. Zaten çalışan belediye inanın hiçbir reklama ihtiyaç duymadan tekrar seçilir. Bizim köyümüz de, çalışan, üreten insana her zaman hakkını vermiştir" diye konuştu.

Köydeki okullarının satılması ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Kuruçaylı şunları söyledi:

"Evet maalesef bizim okulumuz yeterli sayıda talebesi olmadığından kapatıldı. Göç olayı malum; biz okulumuzu kendimiz alıp köyümüze kazandırmak istiyoruz. fiyat tam belli değil ama tahmini 15-20 milyar arası tahmin ediliyor. Bir diğer husus, köyümüzün sulama havuz projesidir. Bunun için de gerekli altyapıyı hazırladık ve çalışmalarımız başladı. En kısa sürede bitirip faaliyete başlamak tüm köyün arzusudur.

İSMİHAN ULUTAŞ-KENTHABER/REFAHİYE
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2004 Cumartesi 16:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
METİN AŞCI IP: 212.174.90.xxx Tarih : 9.08.2005 16:55:28
ben REFAHIYE,ye bağlı kayı köyündenim iki ırmagın birleşip köyün tam ortasından aktığını bilirsiniz herhalde benim çocukluğumda bu ırmakta yüzerdik aynı zamanda balıktutardık tüm kanalizasyonların ırmağa baglandığını ğörünce köyle alakalı tüm hayallerim yıkıldı yaşadığımız dünya susuzlukla boğuşurken bizim yaptıklarımıza bakın yorum artık civarda yaşayan refahiye ve köylerinin saygılarımla kayı köyünden METİN AŞCI