20
Mayıs
2024
Pazertesi
REFAHİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Petrol boru hattında patlama!

Refahiye ilçesi yakınlarında yerin altından geçen Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) boru hattında meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın korkulu anlar yaşattı.

Erzincan-Sivas karayolunun 52'nci kilometresi Yurtbaşı köyü yakınlarında, yer altından geçmekte olan BOTAŞ'a ait petrol boru hattının 30 BVT No'lu vanasında, belirlenemeyen bir nedenle saat 00.00 sıralarında bir patlama meydana geldi. Patlama sebebiyle bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken 50 metreye kadar yükselen alevler 5 kilometre uzaklıktan görülebildi.

Patlama sonrasında Çayırlı ilçesinde bulunan BTC Ani Müdahale Timi yangına müdahale edebilmek amacıyla yola çıkarken, yangının, bölgeye 500 metre mesafede bulunan ormanlık alana sıçramaması için Erzincan Orman İşletmesi'ne bağlı ekipler tarafından gerekli önlemler alındı.

Patlamanın meydana geldiği bölgede bulunan Yurtbaşı köyü sakinleri ise, büyük bir gürültü duyduklarını, gürültüyle birlikte gökyüzünde alev topu gördüklerini belirterek, daha sonra patlamanın meydana geldiği bölgeye gidip, korku ve endişe içinde yangını izlediklerini söylediler. Refahiye Kaymakamı Mehmet Makas, bölgede gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını belirterek, uzmanlardan alınan bilgiye göre, yangının 5-6 saat süreceğini ifade etti. Makas, alevlerin çevrede bulunan ormanlık alana sıçramaması için ilgili ekiplerin gerekli tedbirleri aldığını söyledi.

Öte yandan 30 BVT No'lu vanada arıza tespit edilerek, saat 02.20 sıralarında BOTAŞ'ın Ankara'daki merkezine haber verildiği, bunun üzerine, 29 ile 31 No'lu vanalar kapatılarak, patlamadan önce bu hatta petrol akışının kesildiği öğrenildi. Yangının, akışın kesildiği hatta bulunan ham petrolün tamamen yanmasının ardından sönmesi bekleniyor. Ayrıca patlamanın meydana geldiği bölgeye 15 metrelik mesafeden doğalgaz boru hattının geçtiği, buradaki doğalgazın da Ankara merkezden kesildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 10:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?