18
Mayıs
2024
Cumartesi
REFAHİYE - ERZİNCAN
Belediye Sayfaları

Suç cezasız kalmadı

AYI VURAN AVCIYA REKOR TAZMİNAT

Erzincan'ın Refahiye ilçesinde 7 Temmuz 2009 tarihinde 3 yavrusu bulunan ayıyı vuran şahsa ilk etapta bin TL'lik idari para cezası uygulanırken söz konusu şahıs açılan tazminat davası sonucu 23 bin TL'lik idari para cezasına çarptırıldı.

Refahiye ilçesi Alköy mevkii Köroğlu Deresi'nde 2009 yılı Temmuz ayında 3 yavrusu bulunan bir ayı, yol kenarında öldürülmüş halde bulundu. Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Refahiye İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından başlatılan incelemede, ayının 250-300 metreden mavzer silahı ile tek kurşunla boynundan vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olay yerinde bulunan boş kovanlardan yola çıkan jandarma ekipleri, öncelikle bölgede kimlerde mavzer silahı olduğunu tespit etti. Daha sonra yapılan

soruşturmalarda S.A. isimli şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Öldürülen ayı ile ilgili olarak incelemelerini sürdüren Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi, ayının 3-4 aylık olduğu sanılan üç yavrusuna rastladı. Annelerinin kaçak avcı tarafından katledilmesinin ardından yaban hayatta savunmasız kalan üç yavru, Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerince bir kez görüldükten sonra bir daha da izlerine rastlanılamadı.

 SUÇ CEZASIZ KALMADI

Tek kurşunla öldürdüğü üç yavrulu ayı için Erzincan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından ilk etapta yaklaşık bin TL idari para cezası uygulandı. Daha sonra adliyeye sevk edilen şahıs hakkında avlanan hayvan bedeli ile ilgili olarak tazminat

davası açıldı. Erzincan Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve yaklaşık 6 ay süren dava sonucunda S.A. suçlu bulunarak tek kurşunla öldürdüğü koruma altındaki ayı için 23 bin TL tazminat ile cezalandırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2010 Cuma 19:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?