3
Mayıs
2024
Cuma
ERZURUM
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Tarihçe

Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ün 1937'lerde Doğu Anadolu'da bir Üniversitenin kurulmasını işaret etmesiyle 1957 yılında kurulan Üniversitemizin 7. fakültesi olarak 1971 yılında kurulmuştur.

1971-1972 öğretim yılında 18 öğrenci ile eğitimine başlamış ve ilk mezunlarını 1976 yılında vermiş, 28/07/2009 tarihi itibari ile 438 kız, 832 erkek olmak üzere toplam 1270 diş hekimi mezun etmiştir.

İlk önce Cerrahi, Protez, Tedavi ve Ortodonti bölümleri olmak üzere 4 anabilim dalı kurulmuş daha sonra bunlara Periodontoloji, Pedodonti, Oral Diagnoz ve Radyoloji anabilim dalları eklenmiştir. Bugün Diş Hastalıkları ve Tedavisi ile Endodonti anabilim dalları yeniden yapılandırılmıştır.

1971 yılında dişhekimliği eğitiminin yanı sıra ağız sağlığı hizmetlerine Numune Hastanesi'nin Şerif Efendi Polikliniğinde başlayan fakültemiz hizmetlerine 1974 yılında Erzurum-Çat yolu üzerinde Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin doğu blokunda devam ettirmiştir.

5 Kasım 1979 tarihinde kampus içindeki kendi binasına taşınan Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi halen aynı yerde eğitim ve hizmetine devam etmektedir. Artan sağlık hizmetleri talebini karşılamak ve yeniden yapılandırılan anabilim dallarının ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 1999 yılında ek binada hizmete dahil edilerek kapasite artırımına gidilmiştir.

Böylece kurulduğu günden bugüne dişhekimliği eğitiminde ve topluma sağlık hizmeti götürmede önde gelen bir kuruluş olduğunu kanıtlamıştır.

Fakültemizin eğitim kadrosunda şuan 18 Profesör, 9 Doçent, 23 Yardımcı Doçent ve 52 Araştırma Görevlisi yer almaktadır. Fakültemiz dişhekimliği eğitiminin yanı sıra topluma ağız sağlığı hizmetlerini de sunmakta ve döner sermaye işletmesi temelinde, Diş Hastanesi şeklinde hasta kabul etmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi
Adres2 :Erzurum
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.