23
Mayıs
2024
Perşembe
ERZURUM
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi

Tarihçe

1997 yılında kurulan ve 1999'da Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ile eğitim ve öğretim hayatına başlayan atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde 2003 yılında Gazetecilik Bölümü de lisans eğitimi vermeye başlamıştır. 2006 yılı itibariyle kayıtlı öğrenci sayısı 309'a ulaşmıştır.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi, genel kültür ve iletişim alanıyla ilgili teorik eğitimin yanı sıra uygulamaya da önem vermektedir. Bu doğrultuda Fakülte bünyesinde yer alan gazete, radyo, haber ajansı, bilgisayar laboratuarı, masaüstü yayıncılık ve dijital kurgu gibi ünitelerle öğrencilerin alanları ile ilgili gerekli donanımı ve uzmanlığı kazanmaları amaçlanmaktadır. Kültürel etkinlikler ise "Radyo Televizyon Kulübü" , "Amatör Kare" ve "İletişim Kulübü" tarafından yürütülmektedir. Bu tür iletişim faaliyetleri sayesinde öğrenciler, sosyal yaşam içerisinde etkin bireyler olarak kendilerini ifade etme olanakları kazanmakta ve yaratılan mesleki deneyim ortamlarında toplumsal hayata hazırlanmaktadırlar.

İletişim Fakültesi'nin temel amaçlarından birisi de gazetecilik faaliyetleri ile radyo ve özellikle yeni gelişmekte olan televizyon yayıncılığında gerekli olan yetişmiş insan gücünü sağlamaktır. Bu amaçla kurulmuş olan Radyo TV ve Sinema Bölümü ile Gazetecilik Bölümü'nün özellikle uygulamalı derslerinin aktif ve verimli bir şekilde yürütülmesi yönünde, Grafik ve Animasyon Atölyesi, Radyo Stüdyosu ve Dijital Kurgu ve Montaj Ünitesi oluşturulmuştur.

1 kw'lık vericiye sahip olan Radyo Yayın İstasyonu, CD çalar, MD deck, Deck çalar, Hibrit gibi profesyonel cihazlarla donatılmıştır. Öğretim dönemi içinde günlük yayın akışı 12 saat olan Radyo Üniversite'nin yayın içeriği eğitim amaçlı programlardan oluşmaktadır. Masaüstü Yayıncılık Ünitesi, bilgisayar ortamında Fakülte gazetesinin (Atatürk İletişim Gazetesi) düzenli olarak çıkarılması ve web tasarımı, sayfa mizanpajı gibi faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla gerekli olan araçları bünyesinde barındırmaktadır. Aynı zamanda bu ünitede kullanılacak verilerin bir kısmı, ülke çapında ve dünyada gelişen son haberlere anında ulaşabilmek için Anadolu Ajansı'ndan abonelik yolu ile edinilmektedir.

Çağın gereksinimleri ve değişen koşullar doğrultusunda eğitimin niteliğini artırmak için üniversitemizde yeni bir düzenlemeye gidilmiş 2005-2006 öğretim yılından itibaren mutlak ölçümlerden bağıl değerlendirme sistemine geçilmiştir. Kredi saatleri ve ders sayısı azaltılarak öğrencilerin kendilerini gerçekleştirmeleri, araştırma ve tartışma yapabilmeleri ve böylece sosyal yaşama daha kolay uyum sağlamaları amaçlanmıştır. Aynı zamanda öğrencilere anabilim dalları dışında, yetenekleri ve yönelimleri doğrultusunda çift ana dal ve yan dal uygulamalarıyla yeni seçenekler sunulmaktadır. Getirilen tüm yenilik ve değişiklikler öğrenci merkezli bir eğitim anlayışıyla öğrencilerimize her alanda yaratıcı, yapıcı etkin olmaları için olanaklar sağlamayı hedeflemektedir.

Sonuç olarak kuramsal ve uygulamalı bir eğitim ortamı sağlarken; ekip ruhuyla, sorgulayıcı bakış açısıyla, çözüm üreten, karar verebilen, kendini geliştirmiş, yetenekli gençler yetiştirmek arzusundayız.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi
Adres2 :Erzurum
Posta Kodu :
Telefon :0 442 2315140
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.