4
Mayıs
2024
Cumartesi
ERZURUM
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu

TARİHÇE

Yüksekokulumuzun açılma kararı, Atatürk Üniversitesinin 6 Kasım 1970 gün ve 5582 sayılı teklifi ve Başbakanlık Devlet Planlama Müsteşarlığı’nın 04.12.1970 sayılı uygun görüşleri doğrultusunda alınmıştır. Ancak, 1977 yılına kadar fiilen açılamayan yüksekokula bu tarihten itibaren araştırma görevlisi alımına başlanmıştır.

Yüksekokula 1982–1983 eğitim öğretim yılından itibaren öğrenci alınmaya başlanmış ve 1985–1986 öğretim yılı sonunda ilk mezunlar verilmiştir. Ayrıca 1990 yılından bu yana lisansüstü ders programları da yürütülmektedir.

Yükseköğretim Yürütme Kurulu 02.08.1996 tarihli toplantısında, 2547 sayılı Kanun’un 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 2809 sayılı Kanun’un 3. maddeleri uyarınca Kanun’un 3. maddeleri uyarınca Yüksekokulumuzda 8 anabilim dalının kurulmasına karar verilmiştir.

Yüksekokulumuz lisans, hemşirelikte uzmanlık ve bilimde doktora programlarını yürütmektedir.

GENEL BİLGİLER

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu, liseye dayalı 4 yıllık lisans eğitimi veren bir yüksekokuldur. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yaptığı sınav ile sayısal puana göre öğrenci alınır.

Yüksekokulda 2 profesör, 2 doçent, 14 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi, 1 okutman ve 17 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 37 öğretim elemanı görev yapmaktadır. Yüksekokulda tek bölüm (hemşirelik) ve 8 anabilim dalı bulunmaktadır. Anabilim dallarından Yönetim Anabilim Dalı dışında, yedisinde yüksek lisans ve doktora eğitimi yapılmaktadır. Bugüne kadar yüksek lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerimizin sayısı 54, doktora eğitimini tamamlayan öğrencilerimizin sayısı 31’dir. Halen 55 öğrenci lisans üstü eğitimine devam etmektedir. Şu anda lisans programında toplam 335 öğrenci bulunmaktadır.

Hemşirelik Yüksekokulu kurulduğu günden bu yana merkez kampusta yer alan kendi binasında eğitimini sürdürmektedir.

Yüksekokulumuzun fiziksel yapısı

Yüksek okulumuzda 5 Derslik,1 Beceri laboratuarı, 1 Seminer odası, 2 Toplantı odası, 1 Öğrenci bilgisayar laboratuarı (Internet erişimli), 1 Öğretim elemanı bilgisayar laboratuarı (Internet erişimli), 2 Öğrenci forma değiştirme odası,1 Lisans üstü öğrencileri çalışma odası, 29 Öğretim elemanı odası, 10 idari çalışanlar odası, 1 Kütüphane, 1 Öğrenci kulüp odası, 1 Öğretim elemanı kafeteryası ve 1 Öğrenci kafeteryası bulunmaktadır.

Yüksekokulumuzun 1998 yılından bu yana düzenli olarak çıkardığı bir yayın organı bulunmaktadır. “Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Dergisi” adlı yayın organımız yılda 4 sayı olarak ve düzenli bir şekilde çıkmakta olup, hakemli dergiler sınıfında yer almakta ve ulusal indekslerde yer almaktadır.

2001-2005 yılları arasında yapılan bilimsel yayınlar

• 2001- yılı hakemli dergide 11 Türkçe yayın

• 2002 yılı hakemli dergide 12 Türkçe 1 uluslar arası yayın

• 2003 yılı hakemli dergide 15 Türkçe 3 uluslar arası yayın

• 2004 yılı hakemli dergide 14 Türkçe yayın 16 uluslar arası yayın

• 2005 yılı hakemli dergide 18 Türkçe yayın 15 uluslar arası yayın

Projeler

Bugüne kadar üniversitenin bilimsel araştırmalar merkezince 12 proje desteklenmiştir. Ayrıca öğretim elemanlarının hazırladığı ve yürüttüğü 1 çalışma Koç vakfı, 3 proje Avrupa Birliği Üreme Sağlığı Programı, 1 proje de Avrupa Birliği Yerel Kalkınma Programından desteklenmiştir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu
Adres2 :Erzurum
Posta Kodu :
Telefon :
Faks :
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.