7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Aksak’tan belediye işçilerine müjde

AKSAK’TAN BELEDİYE İŞÇİLERİNE MÜJDE

Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, kapatılan belediyelerdeki işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmesiyle ilgili yazının 15 Mayıs’ta yazıldığını açıkladı.

İl Başkanı Murat Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyesi Tünay Şenocak ile birlikte Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyaretinde bulunan Ak Parti Milletvekili Muhyettin Aksak, DAGC Başkanı Feridun Fazıl Özsoy ve gazetecilerle sohbet etti. Ziyarette DAGC Başkanı

Özsoy, yerel basının sorunları hakkında Milletvekili Aksak’a bilgi sundu.

Özsoy, AK Parti Hükümetleri döneminde çıkarılan Basın Yasası ve düzenlenen 2. İletişim Şurası’nın önemli gelişme olduğunu ancak, sıkıntıların devam ettiğini bildirdi. Basında tekelleşmenin mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini hatırlatan Özsoy, resmi ilan konusunda yaşanan problemler, icra ilanlarının gazeteler yerine ilan tahtalarında duyurulması gibi yöntemlerin yerel basının kaynak kaybına yol açtığını bildirdi.

AK Parti Milletvekili Muhyettin Aksak da yerel basının sıkıntılarının giderilmesi konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini ifade etti.

Aksak, 2.üniversitenin kurulması için büyük çaba harcadığını kaydederek, yer konusundaki tartışmaların tamamen teknik bir konu olduğunu hatırlattı. Atatürk Üniversitesi’ni kuranlara minnet borçlu olduğumuzu ifade eden Aksak, 1957’de üniversiteyi kuranlar çok geniş bir ufukla hareket ettiklerini, bugün bunu daha iyi anladıklarını söyledi.2. devlet üniversitesi konusunda da bu şekilde hareket edilmesinin yararlı olacağını bildiren Aksak, üniversitenin şehre yakın olması, ulaşım imkanlarına yakın olması gerektiğini belirtti.

2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na şehrin ve Erzurumluların henüz hazır olmadığını da kaydeden Aksak, şehir merkezindeki harabe görüntünün giderilmesi için belediyelerin önemli çalışmalar yaptığını vurguladı. Bu organizasyonun sorunsuz tamamlanabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getireceğine inandığını vurgulayan Aksak, hızlı tren projesi konusunda da çalışmaların sürdüğünü söyledi.

BELEDİYE İŞÇİLERİNE MÜJDE

Milletvekili Aksak, kapatılan belediyelerden yeni oluşturulan ilçelere gönderilen işçilerin durumu konusunda da büyük çaba harcadığını hatırlatarak, işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilmesiyle ilgili yazının 15 Mayıs itibariyle yazıldığını konunun böylece çözülmüş olacağını söyledi. Norm kadroya göre hareket edilmesi durumunda Palandöken’den 150, Yakutiye’den 520, Aziziye Belediyesi’nden ise 57 işçinin kamu kurumlarına gönderileceği bilgisini veren Aksak, konunun halledilmesiyle belediyelerin büyük bir yükten kurtarılacağını, daha etkin hizmet yapmaya devam edeceklerine işaret etti.

Gündemdeki diğer konularla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aksak, CHP’deki gelişmelerle ilgili olarak da “Ergenekon avukatını değişiyor” yorumunu yaptı. Aksak, “CHP’nin bu ülkeye vereceği bir şey yok. MHP ise CHP ile aynı şekilde hareket ediyor.”dedi. Aksak, referandum konusunda da Türkiye genelinde yüzde 60 ile 80 arasında bir rakamın oluşacağını tahmin ettiğini söyledi.

AKSAK’TAN BELEDİYE İŞÇİLERİNE MÜJDE
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 19:03:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 23:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?