8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Bisikletle dünya turu

ÇILGIN NİŞANLILAR BİSİKLETLE DÜNYA TURUNA ÇIKTILAR

Nişanlandıktan bir hafta sonra bisikletlere binen Fransız Stephanie Demeestere (26) ile Julien Nivol (26) pedal çevirerek dünyayı geziyor. Sevgililer gününde Türkiye'ye giriş yapan nişanlılar, üç ay ülkeyi bir baştan bir başa dolaşarak Erzurum'a ulaştılar.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında nişanlanan Stephanie Demeestere ile Julien Nivol, bir hafta sonra 18 Eylül'de bisikletle Dünya turu için pedal çevirmeye başladılar. Belçika'nın başkenti Brüksel'den yola çıkan nişanlılar, Fransa, İtalya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Sırbistan, Bulgaristan'ı gezen çift 14 Şubat'ta Edirne'den Türkiye'ye giriş yaptılar.

İstanbul, Konya, Ürgüp, Niğde, Adana, Antakya, Şanlıurfa, Diyarbakır Trabzon üzeri Erzurum'a gelen Demeestere ile Julien Nivol, Doğu'yu gezdikten sonra İran'a geçeceklerini söylediler. Dünya seyahatine çıkmalarındaki önemli hedefin ulusları kent kent dolaşarak örf ve adetleriyle tanımak olduğuna işaret eden Stephanie Demeestere, 20 bin kilometre yol yapacaklardını bildirdi.

Demeestere,"Belçika'dan Türkiye'ye kadar 7 bin 600 kilometre pedal çevirdik. Otobüsle veya uçakla görebileceğimiz yer sayısı sınırlı. Oysa biz bisikletle özgürüz. İstediğimiz yerde duruyor, istemediğimiz yerde ise yola çıkıyoruz. Gittiğimiz her ülkeyi doyasıya geziyoruz. Yaşantıları, kültür, müzik, yemek ve insanları hakkında bilgi sahibi oluyoruz. Yaşadıklarımızıla ilgili notlar alıyor, fotoğraflar çekiyoruz. Bir belgeselci gibi dünyayı dolaşmak ve gördüklerimizi anlatmak istiyoruz. Yaklaşık üç aydır Türkiye'deyiz. Yolculuk sırasında hiç otelde kalmadık. Kışın bile çadırda uyuduk" diye konuştu.

Gezip gördükleri yerleri kendilerine ait internet sitesinde tanıttıklarını anımsatan Julien Nivol, "Gezdiğimiz bölgelerin fotoğrafını, yemeklerini, müziğini siteye haftalık olarak ekliyoruz. Örneğin Ezan sesini Türkiye'de duyduk. Bu şekilde bizimle birlikte akrabalarımız, arkadaşlarımız da gezdiğimiz yerleri tanımış oluyor" dedi.

ÇILGIN NİŞANLILAR BİSİKLETLE DÜNYA TURUNA ÇIKTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 12:04:03
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 12:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?