8
Mayıs
2024
Çarşamba
ERZURUM

Çeviköz'den öğrencilere çağrı!

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI ÇEVİKÖZ'DEN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI:

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret etti.

Rektör Koçak, 1957 yılında kurulan Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden biri olduğunu, bugüne kadar 120 bin mezun vererek Türkiye’nin sahip olduğu beşeri zenginliğe büyük bir katkı sağladıklarını söyledi.

Atatürk Üniversitesi’nde halen, 17 fakülte, çok sayıda yüksek okul bulunduğunu hatırlatan Rektör Koçak, 40 bin civarında öğrenciye, 13 bin Hemşirelik lisans tamamlama öğrencisine, bin 200’ü öğretim üyesi olmak üzere 2 bin 500 civarında akademik kadroya sahip olduklarını, ayrıca 3 bini aşkın idari personel bulunduğunu anlattı.

Atatürk Üniversitesi’nin son dönem vizyonlarından birisinin Orta Doğu ve Orta Asya - Kafkaslar Araştırma Ve Uygulama Merkezi kanalıyla komşu ülkelere ve uzak doğu ülkelerine açılmak olduğunu vurgulayan Rektör Koçak, “Çok sayıda üniversiteyle eğitim amaçlı protokoller imzaladık. Bunun ilk uygulaması olarak da ülkelerinde Türk dili okuyan 30’a yakın yabancı öğrenci iki hafta süreyle üniversitemize gelerek yoğunlaştırılmış Türkçe programına katıldı. Yabancı öğrenciler, ayrıca Erzurum’u ve bölge illerini ziyaret ederek ülkemizi daha yakından tanıma fırsatını elde etti.” dedi.

Rektör Koçak, 28-31 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi’nde, “İpekyolu Rektörler Toplantısı” düzenleyeceklerini de hatırlatarak, bu toplantıya 40 civarında rektörün katılmasını beklediklerini kaydetti.

ÇEVİK’TEN ÇAĞRI: “DİPLOMATLIK MESLEĞİNİ SEÇİN”

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz ise, açıklamasında, Dışişleri Bakanlığı’nın Anadolu kentleriyle daha yakından ilgilenmeyi arzu ettiğini ve kendisinin de bu bağlamda Erzurum’a geldiğini söyledi.

Çeviköz, Anadolu illerini gezerek Türk dış politikasındaki atılımlar ve yeni bazı uygulamalar hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

Çeviköz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başlattığı çalışma kapsamında illeri ziyaret ettiklerini, kendisinin de dede tarafından İspirli olduğunu hatırlattı. Çeviköz, “Hem Atatürk Üniversitesini hem de Doğu Anadolu’nun en büyük şehrini olan Erzurum’u yakından tanımak için geldim” dedi.

''Erzurum açısından bakıldığında Doğu Anadolu'ya sınır ülkeler, Kafkasya bölgesinin önemi ve yine doğudaki sınır komşumuz İran'la olan ilişkilerimiz ilgi çekici konular olarak karşımızda duruyor,'' diyen Büyükelçi Çeviköz, Atatürk Üniversitesi öğrencilerine ise şu çağrıyı yaptı:

“Bu ziyaretin bir diğer amacı Atatürk Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerle bir araya gelmek ve onların diplomatlık mesleğine ilgi duymalarını sağlamak. Dışişleri Bakanlığı’nda, Erzurumlu bir isme rastlamadım. Bizim arzumuz, bundan böyle, Dışişleri Bakanlığı’nda, çeşitliliğin olmasıdır. Her şehrimizden kendilerini iyi yetiştirmiş, özellikli bir dili çok iyi öğrenmiş gençlerimiz, bizi tercih ederlerse bundan memnunluk duycağız.”

Çeviköz, özellikle İktisat, İşletme ve Tarih bölümü öğrencilerine çok iyi dil öğretilmesini istedi. Çeviköz, “Dışişleri Bakanlığı personel alırken özel bir sınav yapıyor. Sınav yabancı dil bilgisi ağırlıklı. Bu nedenle, bir dili çok iyi öğrenmiş üniversite mezunlarına diplomatlık mesleğine heves etmelerini ve Dışişleri Bakanlığı’nın açtığı sınavlara girmelerini salık veriyorum,” diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, görüşmeden sonra, Rektör Koçak’a, teşkilatın bir şildini, Rektör Koçak’da, Çeviköz’e Atatürk Üniversitesi şildini, beraberindekilere de çeşitli hediyeler takdim etti.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ünal Çeviköz, öğlenden sonra ise, Fen Fakültesi Orhan Yavuz Amfisinde Atatürk Üniversitesi öğrencileriyle de bir araya gelerek, son dönem, Türk dış politikaları hakkında bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI ÇEVİKÖZ'DEN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI:
İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2010 Cumartesi 12:00:05
Güncelleme :1 Mayıs 2010 Cumartesi 12:39:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?