7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Curling’e yeni hakem ordusu

CURLİNG’E YENİ HAKEM ORDUSU

Erzurum’da ilk kez curling hakem kursu düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün girişimleri sonucu Puz Pateni Federasyonu Erzurum’da curling hakem kursu düzenledi.

Palandöken İlçesindeki Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen kursa 110 hakem adayı baş vururken, bu hakem adaylarından 92’si kursa katıldı. Curling İl Temsilcisi ve curling hakemi Ensar Şahiner tarafından düzenlenen kurs büyük bir ilgi gördü. Türkiye’nin İtalya’ya eğitime gönderdiği üç hakemden biri olan Şahiner, kursiyerlere curling hakem adaylarına curling hakeminin neler yapması gerektiğini ve oyun kurallarını anlattı.

LİGLER BAŞLAYACAK

Curlinge katılan hakem ordusu, Erzurum’da düzenlenecek olan liglerde görev yapacaklar. Yıldızlar, Gençler ve Büyükler kategorisinde lig maçları organize edeceklerini ifade eden Curlging İl Temsilcisi Ensar Şahiner, “Erzurum’da Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çintimar’ın girişimleri soncu hakem kursu açtık. Artık Erzurum’un curlingde çok sayıda hakemi oldu. Bu hakemlerimiz sayesinde curling il birihnciliği maçları düzenleyeceğiz ve ligler oluşturacağız” dedi.

Ezurum’da düzenlenen curling hakem kursunu Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar ile Şube Müdürü Memduh Ceyhan’da izledi. Çintimar ve Ceyhan, hakem kursuna katılımın fazla olmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederken, il temsilcisi Şahiner’i böylesine başarılı bir kurstan dolayı tebrik ettiler.

CURLİNG’E YENİ HAKEM ORDUSU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 17:39:00
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 17:57:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?