7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzincan davası ertelendi

ERZİNCAN DAVASI YARINA ERTELENDİ

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, adli yargı koşullarının her geçen gün bir adım daha geriye götürülmesine tanık olduklarını belirterek, "Evrensel kuralların gereği gibi yerine getirilmediğine tanık olduk. Bunları ileride raporlarımızda somutlaştıracağız" dedi.

Erzincan'daki silahlı terör örgütüne ilişkin aralarında 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de bulunduğu 10'u tutuklu 14 sanığın yargılanma süreci yarına ertelendi. Gün içerisinde avukatların isteği doğrultusunda 4 kez ara verilen duruşmada Mahkeme Başkanı Mustafa Karatay tarafından saat 18.00 sıralarında alınan kararla mahkeme yarına ertelendi. Duruşmanın tamamlanmasının ardından avukatlar sanıkların yakınları ve duruşmayı takip eden CHP Heyeti, ile

Eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu adliyeden ayrıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş adliye çıkışında yaptığı açıklamada, yargının hukukun işlevinin bir tiyatro oyunu gibi seyrettiklerini belirterek, "Savcı hiçbir sakınca görmeden, taraflara tebliğ edilen iddianameyi okudu. Buraya gelip duruşmayı izledikten sonra böyle bir durum benim içinde sürpriz oldu. Bu kadar tarafları, bu kadar evrensel hukukun kuralları çiğnenen bir manzara pek beklemiyordum" dedi.

YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise Türkiye'nin tarihi günlere tanıklık ettiğinin altını çizerek, adil yargılanma koşullarının iyileştirilmesi için her türlü söylemin sarf edildiğini ancak adil yargılanma koşullarının her geçen gün bir adım geriye götürülmesine üzülerek tanık olduklarını ifade etti. Eminağaoğlu, "Açık yapılması gereken bir duruşmada açıklık kurallarının gereği gibi yerine getirilmediğine tanık olduk. Evrensel kuralların gereği gibi yerine getirilmediğine tanık olduk. Bunları

ileride raporlarımızda somutlaştıracağız. Yargı süreci iddianame kapsamında devam ediyor ama olması gereken yönünden Türkiye'nin her geçen gün iyiye gitmediğini, Anayasa'nın yargı bölümünün değişmesi durumunda bu durumun çok daha sıklıkla yaşanacağı bize gösteriyor" şeklinde konuştu.

ERZİNCAN DAVASI YARINA ERTELENDİ
ERZİNCAN DAVASI YARINA ERTELENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2010 Salı 19:32:03
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 19:45:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?