7
Mayıs
2024
Salı
ERZURUM

Erzurum Valisi Habertürk’te

ERZURUM VALİSİ SEBAHATTİN ÖZTÜRK HABERTÜRK’TE…

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk Habertürk Televizyonunda Buse Biçer’in konuğu oldu. “Sektör Dosyası” isimli program’da Biçer’in sorularını yanıtlayan Vali Öztürk Erzurum ekonomisi ve 2011 hakkında açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu güne kadarki en büyük spor yatırımını Erzurum’a yaptığını söyleyen Vali Öztürk altyapının ve tesisleşmenin tamamlanmasının ardından Erzurum’da ve ülke genelinde kış sporlarına yatkınlığın artacağını söyledi.

2011 kapsamında yapılan tesislerin tamamlanma aşamasında olduğunu kaydeden Vali Öztürk, geçen yıl inşaatlarda yüzde 70 oranında gerçekleşme sağlandığını, bu sene sonuna kadar mekanik tesislerin ve altyapının tamamlanacağını söyledi. “Bu işten yüzümüzün akıyla çıkacağız” diyen Vali Öztürk, “2011 öncelikle ülkemizin tanıtımı açısından önemlidir, ancak Erzurum’un tanıtımına ve imajına da çok ciddi katkılar sağlayacak bir organizasyondur. Şimdiye kadar ülkemizde gerek tesislerin olmaması gerek altyapı yetersizliği yüzünden kış sporlarına bir yatkınlık yoktu. Ancak şimdi Erzurum’a tesisler yapılıyor. Bu oyunlar Kış Olimpiyatlarına zemin hazırlayacaktır.

HAYVANCILIKTA VERİM ARTTI

Hayvancılık hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Öztürk, son yıllarda küçükbaş hayvancılıkta azalma olmasına rağmen büyükbaş hayvancılıkta ciddi bir düşüş olmadığını, melez ırkı dönüşümü dolayısıyla da verimin arttığını söyledi.

DAP Projesi ile devletin hayvancılığa büyük oranda destek verdiğini de ifade eden Vali Öztürk, bu alanda yatırım yapmak isteyen firmaların yoğun talepleri olduğunu vurguladı. Erzurum’la birlikte yaklaşık 20 ili kapsayacak olan proje ile birlikte süt hayvancılığında önemli bir artış olacağını söyleyen Vali Öztürk; “Bizim Erzurum’daki en önemli tarım ayağımız arıcılık ve büyükbaş hayvancılıktır. Bununla birlikte tarıma dayalı sanayi gelişme göstermektedir. Sanayi konusunda, devletin işlettiği tesisler vardır. Madencilik, Erzurum için avantajlı bir sektör konumundadır. Ayrıca Erzurum’da çağrı merkezleri bulunmaktadır. Şu an 2 bin’e yakın gencimiz buralarda çalışmaktadır” diye konuştu.

VALİ ÖZTÜRK: “ERZURUM’UN EN FAZLA SERMAYEYE VE GİRİŞİMCİYE İHTİYACI VAR”

Son olarak, program sunucusu Buse Biçer’in “Erzurum’un en fazla neye ihtiyacı var” sorusuna Vali Öztürk; “Erzurum’un en fazla sermayeye ve girişimciye ihtiyacı var. Özel sektörün ilgisinin Erzurum’a yönelmesi gerekiyor” dedi.

Habertük’ün İstanbul stüdyolarında gerçekleştirilen canlı yayın programı yaklaşık 15 dakika sürdü.

ERZURUM VALİSİ SEBAHATTİN ÖZTÜRK HABERTÜRK’TE…
ERZURUM VALİSİ SEBAHATTİN ÖZTÜRK HABERTÜRK’TE…
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 14:21:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 14:39:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?